Update Coronacijfers ELZ Noord-Limburg 

HAMONT-ACHEL – In de afgelopen week daalden de Covid-besmettingen in de Eerstelijnszone (ELZ) Noord-Limburg met 33% (vergelijk: vorige week nog met 40%). Het besmettingsniveau (410/100.000 inwoners per week) en de positiviteitsratio van de testen (±13.5%) blijven hoog. Geraamd kan worden dat in de afgelopen week ongeveer 2% van de inwoners geïnfecteerd werd en dus besmettelijk is. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft aangewezen. In Brussel en in enkele Waalse provincies zijn de besmettingen terug aan het oplopen in de afgelopen week. Ook in onze regio mag verwacht worden dat de daling afneemt en er in januari terug een stijging zal optreden in de besmettingscijfers. De majeure impact op de zorg – en op de ganse maatschappij – zal helaas tot ver na nieuwjaar voortduren. Versoepeling van de maatregelen is op dit moment – gezien de onduidelijke impact van de Omikron variant – niet opportuun.