Vrachtwagenverbod Heeze krijgt meer zicht

REGIO – Maandag 20 december heeft de gemeente Heeze-Leende samen met de Heezer Winkeliersvereniging en Horecavereniging Heeze een spandoek op de Nieuwendijk geplaatst om het vrachtwagenverbod voor het centrum van Heeze extra onder de aandacht te brengen. Het spandoek hangt op de voormalige locatie van Café d’n Himmel. 

Het vrachtwagenverbod voor het centrum van Heeze is nu enkele maanden van kracht. Sandra van der Linden – Reiling van de Heezer Winkeliersvereniging: “We zien beduidend minder vrachtwagens door het centrum rijden. Dat is natuurlijk fijn. Toch rijdt er af en toe nog een vrachtwagen of een busje met aanhangwagen. Het kan natuurlijk zijn dat deze in het centrum moet zijn, maar het zou ook kunnen dat het verbod niet bij de bestuurder bekend is.” 

Veel zwaar verkeer komt vanaf de A67 naar Heeze. Het vrachtwagenverbod is met zone borden aangegeven. Daarnaast is het verbod aangegeven op blauwe vooraankondigingsborden. Wethouder Frank de Win: “We horen veel terug dat de borden te klein zouden zijn. Daarom wordt er in januari bij de rotonde Geldropseweg een groter bord geplaatst. Op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij de rotonde Wilhelminaplein, is de ruimte voor het plaatsen van borden heel beperkt. We willen dat bestuurders daar hun focus op het verkeer houden. Daarom wordt er nu, een stuk voor deze rotonde, een spandoek geplaatst.”

Fred van Grunsven van Horecavereniging Heeze: ”Dit spandoek brengt het vrachtwagenverbod op een ludieke manier onder de aandacht. Daarom hebben we dit initiatief samen met de gemeente en de Heezer Winkeliersvereniging genomen. Zo proberen we samen te zorgen dat ons centrum verkeersluw wordt.”