VVV Hamont-Achel vzw: met meer vrijwilligers meer openingstijden

ACHEL – Bestuur en medewerkers van VVV Toerisme Hamont-Achel (Generaal Dempseylaan 1) zijn op zoek naar vrijwilligers, waardoor straks het kantoor langer open kan blijven. Hierdoor kunnen toeristen meer gebruik maken van de diensten van de VVV 

Tekst Evert Meijs. Beeld VVV Hamont-Achel

Veerle Schuurmans, medewerkster VVV Hamont-Achel vzw: “We zoeken vrijwilligers voor het open houden van ons kantoor.” Dan geeft ze een opsomming van de verwachtingen van de nieuwe medewerk(st)ers. “Natuurlijk moet de nieuwe collega geïnteresseerd zijn in toerisme in Hamont-Achel en omgeving. Een klein beetje behendigheid op de computer is gewenst en klantvriendelijkheid is voornaam. Verder stellen we geen eisen.” De meeste werkzaamheden betreffen het adviseren over wandelroutes, het verstrekken van geschenkbonnen en het beantwoorden van de telefoon. Mocht er in de regio een vakantiebeurs zijn, waar Hamont-Achel vertegenwoordigd wil zijn, is de vrijwilliger van harte welkom om ook daaraan een steentje bij te dragen. De vakantiebeurs in Hamont gaat in 2022 overigens niet door. Ook nieuwe ideeën van de vrijwilligers zijn altijd welkom om de dienstverlening naar het publiek nog verder te verbeteren.

Geen vaste uren of dagen

Aangezien het een vrijwilligersjob betreft, staat er geen vergoeding tegenover. “Ze zijn wel verzekerd”, aldus Veerle, die al jaren hét gezicht van het toeristisch kantoor is. Ze vervolgt: “Het betreft  geen vaste uren of dagen. Maar als iemand dat graag wil, kan dat wel aangegeven worden.” Op dit moment zijn er weinig vrijwilligers aangesloten bij het VVV Men wil graag het publiek garanderen dat het kantoor open blijft tijdens het verlof van Veerle. “Bovendien willen we van mei tot eind september zeven dagen per week open zijn. Op zaterdag tot half vier en op zondag tot één uur.” 

Op de vraag wat de werkzaamheden inhouden, wordt duidelijk dat het in hoofdzaak het te woord staan is van de bezoekers en het zo goed mogelijk vooruit helpen van de toerist. “Daarnaast zijn er ook verschillende klusjes te doen, zoals het maken van geschenkbonnen en het onderhoud van de fietsen.” De leeftijd van de kandidaten is niet van belang, als ze maar flexibel inzetbaar zijn. Als men dienst heeft, is men alleen op het kantoor en heeft dus een zelfstandige verantwoordelijkheid. De vrijwilliger krijgt ook uitgebreide informatie over het Grevenbroekmuseum, dat aan het VVV-kantoor gekoppeld is. 

Behalve toeristische informatie verstrekt de VVV ook geschenkbonnen die bij ruim zestig ondernemers in Hamont-Achel ingewisseld kunnen worden. Van voedingswinkels, bakkers, bloemenwinkels, decoratie, huis en tuin gerief tot kappers en schoonheidssalons. De bonnen hebben een waarde van € 5, € 10 en € 25. Zeker een leuk cadeautje om te geven of te krijgen, ook tijdens de komende feestdagen. 

Voor meer informatie over de vacature of de geschenkbonnen: Telefoon: +32 11 64 60 70