Walter van Ommeren verlaat sv Budel na vier seizoenen

BUDEL – sv Budel en Walter van Ommeren gaan na vier seizoenen in goed overleg uit elkaar. sv Budel had de hoofdtrainer graag zien blijven, maar hij heeft zelf gekozen om aan het eind van dit seizoen afscheid te nemen. Walter van Ommeren is bezig aan zijn vierde seizoen bij sv Budel en dat is voor hem ook de belangrijkste reden dat zijn gevoel zegt dat het tijd is om sv Budel te verlaten.

Walter van Ommeren ligt zijn besluit graag toe: ‘Ik heb besloten dat dit mijn laatste seizoen bij sv Budel is. Heb heel lang getwijfeld en bleef het besluit maar voor me uitschuiven maar ik denk dat dit het beste voor het team en voor mij is. Vijf jaar is in mijn ogen erg lang en ik denk dat het voor mijzelf en de selectie goed is voor vernieuwing. Ik wil namelijk voorkomen dat het straks op de automatische piloot gaat, er gewoonte en gemakzucht insluipen bij de groep en bij mij. De scherpte en overgave moet er zijn bij eenieder en de vraag is of dat er in seizoen vijf ook is. Door de berichten van de selectie, staf en bestuur, en tel daar de Corona jaren bij op waardoor we geen fatsoenlijk seizoen kunnen draaien heb ik lang getwijfeld. Het heeft verder ook niets te maken met de selectie of met de club. Voor mij een van de leukste clubs en fijnste selectie waar ik trainer van ben

geweest! Het zijn stuk voor stuk top gasten voetballend en als mensen, zo ervaar ik het. Ook binnen de staf en het bestuur! Was een moeilijk besluit die ik puur op gevoel heb gemaakt, maar ik ben niet over één nacht ijs gegaan.’

Het bestuur van sv Budel betreurt het besluit van Walter van Ommeren, maar is wel blij dat Walter zo eerlijk naar zichzelf en de club heeft gekeken. Voorzitter Rob Bergmans: ‘Zowel de trainer als de persoon Walter van Ommeren zal gemist worden en we willen Walter bedanken voor alle tijd en energie die hij in onze club en spelers gestoken heeft. We hopen dat Walter snel een nieuwe uitdaging vindt bij een mooie club, maar we zijn ervan overtuigd dat het voor hem geen probleem gaat zijn. Zelf gaan we in de komende periode op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2022-2023 en zijn ervan overtuigd dat de selectie er samen met Walter voor gaat zorgen dat het team ook dan in de 3e klasse speelt.’