Afscheid groep 1, 2 en 3 St. Andreasschool

BUDEL-DORPLEIN – Normaal gesproken nemen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Bij basisschool St. Andreas in Budel-Dorplein waren het vrijdag 17 december de groepen 1,2 en 3 die van school gingen. Geen afscheidsmusical in het Cantinetheater of schoolfeest met barbecue. Toch verlaten er maar liefst drie groepen de basisschool in Dorplein. Vanaf het nieuwe kalenderjaar krijgen ze les op De Wereldwijzer in Budel-Schoot. Het is de eerste stap naar een fusie van de twee scholen. Dat hebben “de grote mensen zo afgesproken”. Uiteindelijk hopen we op één nieuw schoolgebouw ergens tussen Schoot en Dorplein. Maar daar moeten bestuur van SKoZok (het overkoepelend orgaan van de scholen) en de gemeente nog over beslissen.

Om de kinderen een passend afscheid te geven hadden de leerkrachten van de St. Andreasschool een ballonnenboog gemaakt om er toch een feestelijk tintje aan te geven. Eén voor één mochten ze door de ballonnenboog ´richting Schoot´ lopen. Als verrassing kregen ze een bloemetje aangeboden. Onder begeleiding van leerlingen van groep 8 en een luid applaus van de andere kinderen werden ze uitgezwaaid. Hopelijk voelen ze zich snel thuis op de Wereldwijzer.