Fotozoektocht te Pelt

PELT – In Pelt kan je tot 30 september meedoen aan een fotozoektocht. Dit is een leuke oplossing voor als de vele wandelingen, die we dit jaar massaal gedaan hebben, te saai worden. Dankzij de Laguna divers, een duikclub te Pelt, kunnen we dus een fotozoektocht doen. Bob Bourdeaud’huy, oprichter van de Laguna Divers en bedenker van de zoektocht, vertelt meer over dit concept.

Door Melissa van Wijngaarde 

“Ik ben op het idee gekomen omdat ik met mijn vrouw in Geel een fotozoektocht tegen kwam,” vertelt Bob. “Het was zo leuk om te zoeken en eens wat meer rond te kijken! Het was zelfs verslavend. Daarom leek het me een goed idee om dit voor te stellen bij de club. Het is de perfecte manier om zo toch wat geld op te halen en het coronaproof te houden.” Meedoen kost maar 5 euro en een deel hiervan gaat naar het goede doel, namelijk naar VZW ‘t kietelt. “We werken al heel lang samen vanuit het Dommelslag met de vzw, we hebben er dus voor gekozen vanwege de oude band die we er mee hebben,” aldus Bob.

Hoe werkt het?

Een fotozoektocht is ook het ideale ‘Corona-proof’ evenement. Iedereen kan dit doen op welk tijdstip dat diegene zelf wilt, al is het in het donker wel een beetje moeilijker. Maar dat zorgt er voor dat je dus niet met grote groepen tegelijk aan het zoeken bent en er dus niet te veel volk samenkomt. Als je wilt meedoen kan je een inschrijvingsformulier halen aan de balie bij de Dommelslag. Daar is meteen het startpunt van de wandelroute. Als je het hebt ingevuld kan je het hier ook weer terug inleveren. De uitleg van de fotozoektocht staat op het formulier en de precieze wandelroute ook dit zorgt er voor dat je niet verdwaald. De route is 4 km lang en is bij droog weer ook voor buggy’s en rolstoelgebruikers toegankelijk

Mocht er iets veranderen aan de route zoals bijvoorbeeld werken, dan komt er op de website van de Laguna divers een update hierover. Mocht door Corona de balie van de Dommelslag sluiten dan kan je altijd contact opnemen met de mail die vermeld staat op de website. Zij kunnen je dan helpen om toch een formulier te krijgen. Meedoen kan tot en met 30 september en daarna worden de prijzen uitgereikt. Er zijn veel verschillende prijzen voor zowel jong als oud. Vorige editie zaten er onder meer een officiële WK-voetbal, een raclette machine, speciale zonnebrillen en zo verder bij in de prijzenpot.

Voor meer info kan je altijd terecht op de website van de Laguna divers (www.lagunadivers.be ) je kan via het menu naar evenementen en daar staat een vakje met ‘fotozoektocht’. Daar vind je alle nodige informatie en aanpassingen. Check dus zeker de website eens voor je vertrekt zodat je geen veranderingen mist en je van je zoektocht kan genieten.

Onderschrift foto: zwembad de Dommelslag, hier haal je het formulier en start de wandeling