Er kon veel niet en toch is er veel gebeurd

CRANENDONCK – Het tweede jaar in de coronacrisis. Eind vorig jaar hadden we gehoopt het anders te mogen zien. Jammer genoeg hebben we het virus nog niet achter ons gelaten. Toch wil ik jullie meenemen naar de lichtpuntjes van afgelopen jaar, want er kon veel niet en toch is er veel gebeurd. We moesten vaak thuis zitten, veel activiteiten gingen niet door en toch zijn er mooie dingen gebeurd. 

Een jaar waarin vooral veel hulpvragen ingevuld zijn, noodsituaties die we hebben opgelost, andere en diepere gesprekken die we hebben gevoerd, omdat deze zware situatie als zolang doorloopt.

Mensen die elkaar hielpen, dichter bij elkaar kwamen. Er kon veel niet veel acties gingen niet door. Toch hebben we een mooie eindejaarsknaller op poten kunnen zetten. Namelijk een grote Sinterklaas- en Kerst-actie. Pakketjes vol warmte, verwennerij, speelgoed en spel en als topper bioscoop- en boodschappenbonnen zijn rondgebracht. Zelfs kerstbomen vol lichtjes hebben we geregeld. Speciaal gefocust op alleenstaanden en gezinnen dit jaar, zodat zij met de stijgende energieprijzen toch een lekkere, warme en ontspannen Kerst hebben. 

Zo hebben we dit jaar veel gedaan, alleen misschien wat minder zichtbaar in het eerste opzicht. Toch is er veel gebeurd en bewerkstelligd. Daar wil ik allerlei mensen voor bedanken, meerdere anonieme sponsoren, jonge gezinnen die andere een warm hart toedragen, de middenstand, waaronder lokale apotheken en bovendien de inwoners van Cranendonck. Samen hebben we alles uit dit jaar gehaald wat mogelijk was, met prachtige en hartverwarmende acties tot gevolg.

Nogmaals bedankt daarvoor. Kijkend naar het komende jaar kunnen we niet zeggen wat het ons zal brengen. Een einde aan de crisis, daar hopen we echt op, maar zeker weten doen we het niet, jammer genoeg. 

Desondanks kijk ik met positieve stemming op het nieuwe jaar vooruit. Met de kracht, energie, kennis, talenten en kunde van iedereen in Cranendonck, slaan we ons er wel doorheen. Alles wat 2022 ons brengt kunnen we aan. Samen zetten we de schouders eronder en gaan we het komende jaar goed tegemoet.

Ingestuurd door Mariëtte Claessens-van Zon, Sociaal Makelaar Budel-Dorplein, Budel-Schoot en Soerendonk