Nieuws uit Toeterland

BUDEL-SCHOOT – Al heel wat jaren worden in het begin van januari de nieuwe hoogheden van C.V. De Toeters uitgeroepen. Helaas is het onder de huidige omstandigheden onmogelijk om dit op zaterdag 8 januari 2022 te laten plaatsvinden. Het prinsenbal van C.V. De Toeters gaat op deze datum dan ook niet door. Als gevolg daarvan hebben De Toeters besloten om alle geplande carnavalsactiviteiten in januari en februari ook niet door te laten gaan. Vorige week werd al bekend gemaakt dat in Cranendonck alle gewone carnavalsoptochten in het carnavalsweekend afgelast zijn waaronder dus ook de optocht in Toeterland, welke op 28 februari 2022 op de planning stond.

Betekent dit dat er aankomend seizoen helemaal geen carnavalsactiviteiten gaan plaatsvinden in Toeterland? Het antwoord hierop is eigenlijk simpel. De Toeters staan namelijk te popelen om, wanneer het qua maatregelen weer kan, los te barsten met carnavalsfeestjes. Hopelijk is het mogelijk om nog vóór eind februari (het oorspronkelijke carnavalsweekend) een nieuwe Prins/Prinses en Jeugdprinsenpaar uit te roepen en dat er dan ook op een waardige manier afscheid genomen kan worden van de huidige Hoogheden (2020 en 2021). Tevens zal één van de huidige vorsten, Jos, aftreden en wordt zijn functie overgenomen voor Ivo die dit samen ondertussen al enige tijd op heeft gepakt  met vorst John. Wie weet is het  eind februari weer mogelijk (fingers crossed) om tijdens het carnavalsweekend een alternatieve activiteit te organiseren. Logischerwijze dit alles binnen de dan geldende maatregelen! Houd hiervoor de website en socials in de gaten!

In het betreffende weekend willen De Toeters ook proberen om een (eventueel aangepaste) carnavalskrant in de brievenbussen van de inwoners van Toeterland te laten vallen en natuurlijk ook bij de sponsoren, die de Toeters dit jaar wederom financieel ondersteunen! Verder worden er op dit moment plannen bedacht door De Toeters om vooruit te kijken naar het weekend van Hemelvaart (woensdag 25 t/m zondag 29 mei). In dat weekend is het voornemen om een aantal activiteiten te gaan organiseren waarbij het carnavalsgevoel van Toeterland toch echt wel centraal zal staan. Hopelijk kan er in die tijd weer meer en gaan we op zoek naar het ultieme carnavalsgevoel wat we al zo lang moeten missen. Over het programma wordt momenteel gebrainstormd echter de eerste geluiden zijn meer dan positief! Natuurlijk brengen we iedereen op de hoogte wanneer de invulling van dit weekend definitief is!

Zoals te lezen is, momenteel is het rustig bij C.V. De Toeters echter ….. het is maar schijn want op de achtergrond worden allerlei plannetjes gesmeed voor de tijd dat het mogelijk is om iets te gaan organiseren. Wij kunnen niet wachten! Natuurlijk pogen we alles tijdig te communiceren via onze website socials en HAC Weekblad.

Namens C.V. De Toeters wensen wij iedereen heel veel gezondheid toe voor 2022 en laten we hopen dat we elkaar vlug weer mogen ontmoeten in een ongedwongen, gezellig en feestelijke sfeer. Tot die tijd, blijf goed op elkaar passen en zorg ervoor dat we het carnavalshart bij iedereen blijft kloppen!