Achellier en wijkschool Achel-Statie schenken kerstpakketten aan kansarme gezinnen

HAMONT-ACHEL  – Op 24 december vierden we kerstavond. Jammer genoeg kan niet iedereen zijn kroost verwennen met leuke cadeautjes. Om iedereen toch een warme kerst te bezorgen, heeft het oudercomité van de Achellier en de wijkschool van Achel Statie zich ingezet voor de kansarme gezinnen en deelden ze kerstpakketten uit. Het OCMW van Hamont-Achel ondersteunde hen hierin door deze kerstpakketten te bezorgen aan de gezinnen. Een aantal weken voor de kerstvakantie werd er in ieder klaslokaal een doos neergezet. Iedereen die kon en wou, mag deze doos rijkelijk vullen met eten, snoepgoed en verzorgingsproducten. Samen met de leerlingen werden deze dozen ook mooi versiert vooraleer ze aan de gezinnen worden geschonken. Dit mooie initiatief is ontstaan vanuit de ouderenraad van de scholen. Dit jaar zorgde deze mooie actie ervoor dat 28 gezinnen een extraatje krijgen tijdens de kerstperiode.