Elise Mertens laat Melbourne Summer Set schieten

HAMONT-ACHEL – Eind vorig jaar maakte tennisster Elise Mertens (WTA 21) en haar coach Robbe Ceyssens, die tevens ook haar vriend is, bekend dat ze hun professionele samenwerking stopzetten. Nieuwe coach van dienst is Simon Goffin, de broer van de Belgische tennisser David Goffin. Het eerste toernooi van dit jaar zou het WTA-toernooi Melbourne Summer Set 2 zijn, als voorbereiding op haar deelname aan de Australian Open dat georganiseerd wordt van 17 tot 30 januari. Mertens heeft nu echter bekend gemaakt dat ze toch niet zal deelnemen aan de Melbourne Summer Set 2 vanwege een dij-blessure en ze wil geen risico’s nemen die haar deelname aan de Australian Open in het gedrang brengen. Wel zal ze, normaal gezien, aantreden op de Sydney Tennis Classic dat op 10 januari van start gaat, het laatste voorbereidingstoernooi op de Australian Open.