Realisatie plan Kern Schoot start dit voorjaar

BUDEL-SCHOOT – De realisatie van het plan ‘Kern Schoot’ in het centrum van Budel-Schoot is onlangs weer een stap dichterbij gekomen. 

Door Roy de Leijer

Bij de gemeente Cranendonck zijn geen bezwaren ingediend tegen de plannen om op de hoek Grootschoterweg – Pater Ullingsstraat in totaal 21 nieuwe woningen te bouwen. Het gevolg hiervan is dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Daardoor kunnen de drie ontwikkelaars: Bouwbedrijf Vos, Vlassak Aannemingsmaatschappij BV en woningcorporatie woCom verder met het realiseren van de bouwplannen.

Zij willen op de locatie van de voormalige kleuterschool aan de Pater Ullingsstraat en groentewinkel Agnita en het braakliggend Rabobankterrein aan de Grootschoterweg in totaal 21 nieuwe wooneenheden realiseren. Het gaat om mix van koop- en huurwoningen.

Het plan ‘Kern Schoot’ bestaat uit vier verschillende projecten. De voormalige groentewinkel maakt plaats voor 10 kleine huurappartementen, die worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Vos uit Weert.

De oude kleuterschool, die grenst aan basisschool De Wereldwijzer, wordt grotendeels gesloopt. Het overgebleven gedeelte aan de Pater Ullingsstraat wordt door Vlassak getransformeerd in drie levensloopbestendige huurwoningen. Daarnaast verrijzen er vier koopwoningen voor starters op het terrein.

Voor de sociale verhuur realiseert woningcorporatie woCom vier nultredenwoningen op de voormalige Rabobank-locatie. De sloopwerkzaamheden starten binnenkort. Dit voorjaar wordt er begonnen met het bouwen van de woningen. De oplevering is ongeveer een jaar later voorzien.