Gemeente Heeze-Leende bestaat 25 jaar

HEEZE-LEENDE – 2022 staat in het teken van 25 jaar gemeente Heeze-Leende. Op 1 januari 2022 is het namelijk 25 jaar geleden dat gemeente Heeze, gemeente Leende en het dorp Sterksel (gemeente Maarheeze) zijn samengevoegd tot gemeente Heeze-Leende. Volgens burgemeester Verhoeven een prachtige samenvloeiing, die niet voor niets de Parel van Brabant, de Sgonste Plats en Heerlijkheid wordt genoemd.

Eigenheid van kernen én één grote organisatie

De samenvoeging heeft ervoor gezorgd dat iedere kern zijn eigenheid hield én zijn noodzakelijke voorzieningen. En dat medewerkers van twee gemeentelijke organisaties voor één gezamenlijke, grote organisatie gingen werken. Hierdoor is er veel kennis en expertise samengebracht. Dit straalt gemeente Heeze-Leende ook uit naar externe samenwerkingspartners, wat ook weer haar vruchten afwerpt voor de gemeente zelf. Heeze-Leende profiteert van de resultaten die uit deze samenwerkingsverbanden voortkomen. Heeze-Leende blijft dan ook zelf doen, wat zelf kan en samen doen wat beter of efficiënter samen kan.

De medewerkers kenmerken het werken voor gemeente Heeze-Leende als prettig, in een goede werksfeer waar hard wordt gewerkt, veel uitdagingen tot een mooi resultaat leiden, maar waar af en toe ook ruimte is voor een praatje en een grapje.

Activiteiten 25 jaar Heeze-Leende

Gemeente Heeze-Leende is van plan om in 2022 op een moment het 25 jarig jubileum aandacht te geven met een aantal inwoners die daarvoor een uitnodiging krijgen. Daarnaast zal iedere kern een kleine attentie krijgen die blijvend herinnert aan het 25 jarig jubileum. Ook zijn in het jaar vóór Corona al diverse video’s gemaakt. Video’s die laten zien wat Heeze-Leende te bieden heeft aan natuur, aan evenementen en activiteiten, aan economie, aan sport, aan cultuur en aan toerisme. Deze video’s zijn vanwege corona even op de plank blijven liggen, maar het 25 jarig jubileum is een mooie gelegenheid om toch met enige regelmaat te laten zien, wat Heeze-Leende allemaal te bieden heeft.