Hulp nodig bij vervoer? Bel ANWB Automaatje Cranendonck

CRANENDONCK – Vrijwilligers verzorgen vervoer voor minder mobiele inwoners uit Cranendonck. ANWB AutoMaatje is een landelijk project en is een samenwerking tussen de ANWB, Cordaad Welzijn en de Gemeente Cranendonck.

Vervoer naar de huisarts of familie

ANWB AutoMaatje kan voor verschillende doeleinden worden ingezet: een bezoek aan de huisarts, de kapper, een familielid of naar een activiteit. Door deze vervoersdienst kan iedere inwoner van A naar B worden gebracht door een vrijwillige chauffeur uit Cranendonck. Maar denk ook aan ritten naar de ziekenhuizen in de regio of een andere zorgverlener. Hierdoor hoeft niemand aan de kant te blijven staan. 

Via het telefoonnummer 0495-592553 van Cordaad Welzijn kunnen inwoners een rit aanmelden. De planner zal vervolgens een vrijwillige chauffeur vragen deze rit uit te voeren. De kosten voor het AutoMaatje bedragen €0.30 per kilometer. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00u en 12.30u en op maandag én donderdag tussen 13.30u en 15.30u.

Meer dan alleen vervoer

Naast het oplossen van het vervoersprobleem ter aanvulling op het openbaar vervoer, Taxxbus, en vrijwillige vervoersdiensten zoals de Helpende Hand in Maarheeze en Schoot voor elkaar, heeft ANWB AutoMaatje ook een sociaal effect: het brengt buurtgenoten weer samen en verbindt een vrijwillige chauffeur met een inwoner die een rit aanvraagt. Daarnaast kan de vrijwilliger net een stapje extra zetten: het bieden van een luisterend oor, het mee naar binnen lopen bij een ziekenhuisbezoek of het meedenken bij een vraag van een inwoner.

Vrijwilligers

Lijkt het jou leuk om mensen van A naar B te vervoeren en hiermee iets te kunnen betekenen voor een ander? Je kunt zelf aangeven op welke dagen je beschikbaar bent, je bent verzekerd en aan lief en leed wordt gedacht. Interesse? Neem dan contact op met Cordaad Welzijn voor meer informatie via 0495-592 553 of automaatjecranendonck@cordaadwelzijn.nl