Uw voeten zijn in goede handen bij Pedicure Monique 

HAMONT – “Ik pak voetproblemen aan zoals likdoorns, eelt, ingegroeide nageltjes, maar je kan bij mij ook terecht voor een mooi lakje of gellakje dat minimaal 8 weken mooi blijft,” vertelt Monique Triepels. “En natuurlijk bied ik ook ontspannende voetmassages aan, want je voetjes verdienen ook wel eens een verwenbeurt!” Monique heeft ondertussen al bijna 7 jaar geleden de opleiding tot pedicure afgerond. Voorheen werkte ze op zelfstandige basis hoofdzakelijk in het verzorgingstehuis van Weert, maar nu ontvangt ze haar klanten graag in haar eigen salon aan de Bevrijdingsstraat in Hamont. 

In haar salon werkt Monique  o.a. met de professionele producten van HFL Laboratories. “De producten van dit merk, met o.a. de Solution Spray die ik regelmatig gebruik, zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van probleemvoeten en schimmelnagels. Deze producten dringen diep door in de nagelwortel. Dit gecombineerd met de juiste behandeling kan in veel gevallen het probleem oplossen. Maar ook voor droge voeten of zweetvoeten hebben ze al positieve resultaten gebracht.” 

Monique biedt de producten te koop aan in haar salon, zodat de verzorging thuis verder gezet kan worden. En ook boorschilfers, een middeltje uit grootmoeders tijd, kun je er kopen. Door deze schilfers simpelweg in je schoen te strooien wordt vocht en geur tot een minimum beperkt waardoor zweetvoeten tot het verleden behoren! “Een andere nieuwigheid die ik in mijn salon aanbied is ‘WandelWol’, dé oplossing bij blaren en voet-ongemak. Deze anti-drukwol is gemaakt van 100% schapenwol en verzacht en voorkomt blaren, het werkt drukontlastend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Je plaatst de wol in je schoen, tussen je tenen of op de plekken waar je last hebt en de wol zorgt voor verlichting van pijn en kan ook preventief gebruikt worden. Ideaal voor wandelaars, sporters, mensen met voetproblemen,…” 

Monique blijft zich continu bijscholen om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden over de verzorging van voeten. Zo rondde ze reeds de cursus ‘voetverzorging bij oncologische patiënten’ met succes af en start ze binnenkort weer met twee nieuwe cursussen. “Ik ga me verdiepen in de nagelbeugeltechniek, een methode om ingegroeide nagels nog beter te behandelen en tegen te gaan. De tweede opleiding die op de rol staat is de ‘nagelreparatie’ waar we o.a. te weten komen hoe we beschadigde en getraumatiseerde nagels kunnen corrigeren.” 

“Iedereen is welkom in mijn praktijk na het maken van een afspraak!” gaat Monique verder. “Alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn getroffen,” vertelt ze. Bij binnenkomst staat voor iedere klant alcoholgel klaar zodat de handen ontsmet kunnen worden. Mondmaskertjes zijn verplicht voor zowel de klant als voor Monique zelf. En na iedere afspraak wordt de praktijkruimte ontsmet, de ruimte wordt minstens 15 minuten verlucht en er wordt gedweild. Zo zijn de risico’s tot een minimum beperkt. 

Monique werkt enkel op afspraak en die kan gemaakt worden via tel. 0032 476932492 of via tel. 0031 655983236. Monique Pedicure is gelegen aan de Bevrijdingsstraat 39 in Hamont.