Zebracinema in Dommelhof: Un Monde 

PELT – Op dinsdag 11 januari presenteert Zebracinema de film ‘Un Monde’ in het Dommelhof te Neerpelt. De film start om 20.15 uur en tickets zijn verkrijgbaar via www.dommelhof.be 

De film: Nora gaat naar het eerste leerjaar en ziet dat haar grote broer Abel op de speelplaats lastiggevallen wordt. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, wat haar voor een hartverscheurende keuze plaatst. Abel slaagt er maar niet in zichzelf te verdedigen; Nora’s onvoorwaardelijke respect voor hem brokkel af.

Van het eerste tot het laatste shot blijft de camera op ooghoogte van het jonge meisje.

Deze stilistische keuze laat de toeschouwer de schoolwereld op en naast de speelplaats in al haar wreedheid zien, en ook de machteloosheid of apathie bij leerkrachten.

Bezoekers dienen een mondmasker te dragen en moeten een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Het Dommelhof is gelegen aan de Toekomstlaan 5 in Neerpelt. Meer info op www.dommelhof.be of op www.zebracinema.be 

Foto un monde