Garnalensalade met andijvie

Allereerste de beste wensen voor het nieuwe jaar 2022. Laten we dan ook beginnen met een frisse salade. Natuurlijk kunnen we voor degene die geen garnalen lusten deze vervangen door gegaarde kippendij vlees.

INGREDIENTEN: voor 4 personen

 • 3 kleine rode grapefruits
 • 1 kg. grote garnalen, gekookt
 • 200 gr. andijvie, in reepjes gescheurd
 • 150 gr. veldsla
 • ¼  bosje bieslook, gesneden
 • 2 stengels selderij (± 150 gr.)
 • 1 rode ui (± 100 gr.)

Limoenaïoli:

 • 2 eierdooiers
 • 2 theelepels dijonmosterd
 • ½  theelepel fijn geraspte limoenschil
 • 2 eetlepels limoensap
 • 2 teentjes knoflook, in vieren gesneden
 • 180 ml. olijfolie extra vergine
 • 1 eetlepel heet water
 • zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:

Maak de grapefruits schoon door de schil met een mes er af te snijden zodat je het vruchtvlees ziet. Snijd dan met een schilmesje de vruchtvlees partjes eruit. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Was de selderij stengels en snijd deze in dunne schijfjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.

Limoen Aïoli: Klop de eierdooiers met de mosterd, limoenschil, het limoensap en de knoflook door elkaar in de keukenmachine of blender. Laat de motor draaien en voeg dan langzaam de olijfolie toe tot de aïoli dikker wordt. Laat de motor nog steeds draaien en voeg (indien nodig) zoveel water toe tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout en peper.

Schep de grapefruitpartjes en de garnalen met de overige ingrediënten door elkaar in een grote kom of verdeel het in cocktailglazen.

Serveer de limoen aïoli over de salade. Lekker met vers donker brood.

Smakelijk eten!

Algo van Grootel, Eigenaar/Chefkok, LUST | eet, drink & feestgelegenheid