25 Trage Tochten in Zuidoost-Brabant

REGIO – In 2020-2021 hebben de routemakers van Trage Tochten een reeks wandelroutes voor Zuidoost-Brabant gemaakt. De kwaliteitsroutes kunnen op tragetochten.nl tegen betaling worden gedownload. Uit deze reeks zijn vijftien wandelingen in de regio Eindhoven geselecteerd en bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig gebundeld in de gids ‘Wandelen in Kempen en Peel’. 

 Meer dan zeshonderd Trage Tochten zijn er inmiddels in Nederland. Het zijn wandelroutes met een kwaliteitsstempel. Trage Tochten zijn populair, alleen al in 2021 waren er zo’n 500.000 downloads.   Iedere route bestaat uit minimaal 70% onverharde paden en wegen. Bij voorkeur wordt die harde eis opgehoogd tot een nog hogere ‘zandpadgarantie’. Het wandelplezier is optimaal wanneer je ergens onverhard en exclusief kunt wandelen, met zachte ondergrond en zonder zorg dat je het pad moet delen met (MTB-)fietsers of andere weggebruikers. Trage Tochten maakt zich sterk voor het onverharde wandelen in Nederland.

Trage Tochten worden samengesteld door het ervaren duo routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers. In hun zoektocht naar nieuwe mogelijkheden waren zij zeer gecharmeerd door de wandelkwaliteiten in de wijde omgeving van Eindhoven. Zuidoost-Brabant is een streek waar de liefhebber van onverhard wandelen volop aan zijn trekken komt. Op het Brabantse platteland zijn er nog talrijke zandwegen, boerenpaadjes, karrensporen, boslanen, schapendreven en oude spoorbanen. Langs de Brabantse beken komen er zelfs steeds meer mooie paden bij. 

Je vindt alle recente versies van Trage Tochten met GPX,  topokaart, routetekst en beelden op Wandelzoekpagina, www.tragetochten.nl. De gids ‘Wandelen in Kempen en Peel’ is verkrijgbaar bij de (reis)boekhandel en op de website van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. 

Wandelen in Kempen en Peel

Rob Wolfs en Rutger Burgers

128 pagina’s, ISBN 978-90-78641-94-0