Ontdek het Limburgse wolvenverhaal in een boeiende tentoonstelling

PELT – Van 10 januari tot 11 februari kan je in CC Palethe terecht voor de ‘Pop-Up Expo Wolven in Limburg”. De informatieve en interactieve expo focust onder andere op het wel en wee van de Limburgse wolven, maar ook op hoe mens en wolf best met elkaar kunnen samenleven. 

Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, is het pronkstuk van de tentoonstelling. Aan de hand van het levensverhaal van echte wolven Naya, Roger, August en Noëlla leer je alles over het wel en wee van deze dieren. 

Door de interactieve opzet, waarbij alle zintuigen worden gebruikt, is de expo geschikt voor jong en oud. Zo sta je oog in oog met Roger, de wolf die in 2019 in Opoeteren werd aangereden en nadien werd opgezet, en kun je zelf kijken, luisteren en voelen hoe goed jij een wolf herkent. Op basis van diverse ervaringen uit het buitenland zijn er tips hoe wij kunnen samenleven met wolven en hoe je als veehouder je vee kan beschermen.

Met het speciale Ontdekboekje komt de expo nog meer tot leven. En nu de wolf zich toch echt lijkt te gaan vestigen in ons prachtig Bosland, geeft de expo antwoord op belangrijke vragen als ‘Wat betekent de terugkeer van de wolf?’ en ‘Waarom kiest de wolf voor Limburg?’.

De tentoonstelling is van 10 januari tot 11 februari te bezichtigen in CC Palethe, tijdens de kantooruren of voor en na voorstellingen in het CC. De toegang is volledig gratis.

Wil je nog meer weten over de wolf? Palethe organiseert op zondag 23 januari om 10.30 uur een ‘wolvenlezing’ met Stijn Meuris. Die maakte voor de krant ‘Het Belang van Limburg’ een driedelige podcast over de komst van de wolf en raakte zo begeesterd over dit unieke verhaal. Wie Stijn kent, weet dat hij bevlogen over een onderwerp kan praten. Je zal dus ongetwijfeld aan zijn lippen hangen. Kaartjes voor deze lezing kosten 5 euro (7 euro aan de kassa) en zijn verkrijgbaar op www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie in CC Palethe (0032 11 949490 of vrijetijd@gemeentepelt.be)