GGD BZO: haal je booster zonder afspraak in Helmond 

HELMOND – Vanaf dinsdag 11 januari zet GGD Brabant-Zuidoost op de vaccinatielocatie Helmond de deuren open voor inwoners die nog geen boosterprik hebben gehaald. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan zonder afspraak terecht in Helmond. Inwoners kunnen zich dagelijks tussen 9.00 en 16.30 uur melden voor de boosterprik. Houd rekening met extra wachttijd op de locatie.

Op de locatie Helmond hebben inwoners van 18 jaar en ouder geen afspraak meer nodig om hun boosterprik te halen. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen naar de vaccinatielocatie, de gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in. Per dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar. Het kan dus gebeuren dat je de vraag krijgt om de volgende dag terug te komen, want op = op. Inwoners hebben ook zonder afspraak geen vrije keuze in vaccin. Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee. Twijfel je nog over je vaccinatie? De artsen op de locatie Helmond informeren je graag.

“Het halen van de boostervaccinatie wordt nu dus nog gemakkelijker voor inwoners. Het geeft een goed gevoel dat we inwoners nu deze mogelijkheid kunnen bieden in Helmond,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19. “De vrije inloop in Helmond gaat morgen al in, dus loop gerust binnen. Het is fijn als je rekening houdt met wat wachttijd, die kan namelijk wat oplopen juist omdat we niet op afspraak werken.”

Wie zonder een afspraak een vaccinatie wil komen halen, is dagelijks tussen 9.00 en 16.30 uur welkom op de vaccinatielocatie Helmond aan de Haverdijk 11. Deze locatie is het best bereikbaar met de auto of fiets. Op de locatie Beursgebouw Eindhoven werkt GGD Brabant-Zuidoost uitsluitend op afspraak. 

Hand in blue medical gloves holding a syringe and vaccine vial with Covid 19 Vaccine Booster text, for Coronavirus booster shot.