Ook tijdens Corona blijf je fit bij Fitlife! 

BUDEL – Momenteel geldt er in Nederland nog een strenge lockdown, maar dat weerhoudt het team van Fitlife er niet van om leden en ook niet-leden sportief bezig te houden. Tim Rutten, eigenaar van de sportschool aan de Instraat legt uit: “Nu mensen niet meer naar onze sportschool kunnen komen bieden we verschillende mogelijkheden aan om toch te blijven werken aan een fitter en gezonder leven. Zo zijn er online lessen, lenen we sportmaterialen uit en hebben we Fitlife@Home geïntroduceerd. Fitlife@Home is een Facebookgroep die toegankelijk is voor zowel leden van Fitlife als niet-leden, waar we workouts aanbieden maar ook challenges, tips en gezonde recepten delen, zodat iedereen vanuit thuis aan zijn gezondheid kan blijven werken. Ideaal voor leden én voor mensen die graag zonder kosten thuis fit en gezond willen blijven.” Iedereen kan zich hiervoor gratis aanmelden.

Fitlife Budel heeft alles op alles gezet om leden ook tijdens deze verplichte sluiting de mogelijkheid te geven om sportief bezig te blijven. Zo zijn er, net als bij de vorige lockdown, online groepslessen die je via Zoom thuis kan volgen. “Op onze website en in de Fitlife app kan iedereen een overzicht vinden van de groepslessen die online gehouden worden. Je mag live meedoen, maar ook op een later moment kun je de les herbekijken,” vertelt Tim. “En voor wie nog niet bekend is met Zoom, kan op de website een korte uitleg terugvinden. Zo proberen we het voor alle leden mogelijk te maken om thuis deel te nemen aan lessen zoals Zumba, Yoga, Power en Aerobics.” 

Sinds kort zijn ook de Winter Workouts lessen gestart. Dertig minuten intensief sporten, uiteraard op veilige afstand van elkaar en met inachtneming van alle regels. Alle spiergroepen komen aan bod, cardio en kracht wordt continu afgewisseld. “Het is een leuke manier om toch samen te sporten, en we beloven dat de leden het tijdens deze workout niet koud zullen krijgen,” lacht Tim. Een QR-code is niet nodig en opgeven kan via de Fitlife app of via de website. 

Een andere mogelijkheid is de samenwerking met FitsnacksTV. “Dit is een online portaal waar tal van workouts zoals yoga en dansen te vinden zijn voor thuis. Leden van Fitlife hebben gratis toegang tot dit platform en gezien de diversiteit in het aanbod zit er voor ieder wat wils bij!” 

Om het voor leden gemakkelijker te maken om thuis te sporten is het mogelijk om de lesmaterialen zoals sportmatten, gewichten en zelfs spinningfietsen te lenen. En wie graag een persoonlijk sportschema wenst om thuis de training verder te zetten kan ook nog steeds rekenen op het team van Fitlife. “Dit plan wordt opgesteld op basis van de materialen die men thuis beschikbaar heeft en eventuele blessures waar rekening mee gehouden moet worden. Een van onze trainers werkt een mooi schema uit dat automatisch toegevoegd wordt aan je app. Je kunt vervolgens met jouw schema de oefeningen, met bijbehorende filmpjes, thuis uitvoeren. 

“We blijven onze leden motiveren om thuis zoveel mogelijk in beweging te blijven,” vertelt Tim. “En omdat we ze nog een extra hart onder de riem willen steken, gaan we dit jaar weer onze bekende Wattenweek organiseren! Van maandag 17 tot en met 23 januari organiseren we tal van leuke activiteiten, uiteraard steeds met inachtname van de regels die op dat moment van kracht zijn. Denk aan een Online Quiz Night, een Cycle 90’s Party en als afsluiter een Winter Wandeltocht. Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!” 

Fitlife is het centrum met hart voor jou! En nu meer dan ooit! Benieuwd wat Fitlife voor jou kan betekenen? Kijk dan op www.fitlife-budel.nl of kijk op de Facebookpagina. Voor meer informatie kan er ook gemaild worden naar info@fitlife-budel.nl of bel naar 0031 495 494 333.