Luisternamiddag 20 januari

HAMONT – Op donderdag 20 januari om 14.00 uur vindt in Cinema Walburg te Hamont deel 4 plaats van de luisternamiddag Venezia. Met beeld en muziek mogen de bezoekers proeven van het rijke verleden van Venetië. 

“Via een virtuele stadswandeling flaneren we langs beroemde plekjes, snuiven de kunst en cultuur op en treden in de voetsporen van componisten. In deze vierde luisternamiddag houden we halt in de Santa Maria Gloriosa dei Frari, de basiliek waar Claudio Monteverdi begraven ligt. Deze vroegbarokke componist drukte als geen ander zijn stempel op Venetië, niet alleen als uitmuntende maestro di cappella van de San Marco, maar ook als operacomponist. We zoomen onder meer in op zijn beroemde Mariavespers die hij in 1610 in Venetië liet publiceren,” aldus de organisatie van de middag.

Een ticket voor de luisternamiddag kost 7 euro. Mensen met een Cultuurpas mogen gratis naar binnen. Cinema Walburg ligt aan de Kerkstraat 28 te Hamont.