Schrijfworkshops in Bibliotheek Budel 

BUDEL – Op woensdag 2 februari staat er voor zowel jong als oud een leerzame, creatieve en interactieve schrijfworkshop gepland in Bibliotheek Budel. 

In de middag (van 14.00 tot 16.00 uur) worden de kinderen van groep 6, 7 en 8 uitgedaagd om een écht SuperSchrijver te worden. Tijdens deze workshop wordt er gepraat over boeken en verhalen. Wat is jouw favoriete verhaal? Wat voor soort verhaal wil je schrijven? Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Door middel van kleine uitdagende opdrachten maak je de start van je eigen verhaal. Ontdek steeds meer over je eigen personages, verhaallijnen en hoofdstukken. Aan het einde van de workshop heb jij jouw eigen verhaal geschreven! Als aandenken krijg je een Super Schrijver certificaat.

In de avond (van 19.00 tot 22.00 uur) is het de beurt aan de volwassenen. Wil je leren hoe je in één avond een eigen kort verhaal schrijft? Misschien wel het begin van een eigen roman? Tijdens deze workshop wordt besproken waar een goed kort verhaal aan voldoet. Denk hierbij aan personages, setting, beeldend schrijven en dialoog. Je maakt korte, laagdrempelige opdrachten om hiermee te oefenen. 

Aan het einde van de avond hebben alle deelnemers een kort verhaal geschreven met dezelfde opzet, maar toch allemaal een uniek verhaal! 

Aanmelden voor één van de workshops of wil je meer informatie over de inhoud van de workshops? Kijk in de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl of kom langs in Bibliotheek Budel.