Even voorstellen…

Sinds 2018 run ik met veel liefde en toewijding mijn mooie uitvaartonderneming. De afgelopen jaren is het bedrijfje aan het groeien en krijgt men er steeds meer vertrouwen in. Hier ben ik enorm trots op. De dag dat ik kenbaar maakte het bedrijf te starten zorgde voor de nodige reacties. Zowel positief als negatief, maar eerlijk is eerlijk die had ik natuurlijk zien aankomen. Ik ben toch een beetje de man van de 12 ambachten 13 ongelukken. Al gebruik ik nu liever de term ‘was’ in plaats van ‘ben’ want inmiddels doe ik dit werk langer dan welke andere baan dan ook. Er mee stoppen? Absoluut niet!

Wat in de reactie’s ook veelvuldig naar voren kwam, is natuurlijk het tonpraten. Dat is toch geen combinatie? Boze mailtjes met teksten als ‘een kist is geen ton’ zijn er verstuurd geweest. Even, heel even begon ik te twijfelen aan de gemaakte keuze van toen. Heb ik hier wel goed aan gedaan? Maar als snel vond ik (vooral zelf) dat het een hele goede keuze was. Na al die jaren van rondzweven ben ik  gaan doen wat ik al jaren wilde, uitvaartverzorger worden. Wel met het besef dat ik mezelf meer dan ooit zou moeten bewijzen. 

Nu een paar jaar verder krijg ik van steeds meer families het vertrouwen om hen bij te staan. De bijzondere combinatie van een lach en een traan wordt gezien en geaccepteerd,  wordt zelfs als prettig ervaren. Inmiddels durf ik hardop te zeggen dat ik onderscheidend ben tegenover andere uitvaartondernemingen. Onderscheidend in mijn manier van werken, in de tijd welke ik aan nabestaande spendeer en in het werk dat ik ze uit handen neem. Dankzij de ruime ervaringen op het podium weet ik als geen ander de afscheidsdienst uniek en bijzonder te maken.

Naast het hoogtepunt dat ik vanaf nu elke maand een mooie column mag schrijven in deze krant, hadden we een tijdje terug nog een hoogtepunt. Onze manier van werken is bekroond met het keurmerk eerlijke uitvaarten. Als enige uitvaartonderneming in de regio mogen wij dit keurmerk voeren, dit omdat we als enige onderneming open en eerlijk zijn over de kosten van een afscheid, we laten zelfs de inkoopfacturen aan u zien. Hier wil ik u graag nog veel meer over vertellen, een mooi onderwerp voor de column van volgende maand. 

Tot dan.

Boy Jansen.