Muuzevangers maken Jeugdprinsenpaar 2022 online bekend

MAARHEEZE – Toen Jeugdprins Stan, Jeugdprinses Abby en Jeugdadjudant Jayden op dinsdag 25 februari 2020 in de stromende regen bij het beeldje van De Muus toch een beetje verdrietig afscheid namen van elkaar, van de andere feestvierders en van carnaval, wisten zij niet dat het nog tot januari 2022 zou duren voordat hun opvolgers bekend zouden worden gemaakt. Maar nu zit het er dan toch écht aan te komen! Op zaterdag 22 januari wordt om 19:00 u het Jeugdprinsenpaar 2022 van CV de Muuzevangers online gepresenteerd.

Het was wel een koddig gezicht, toen Jeugdprins Stan, Jeugdprinses Abby en Jeugdadjudant Jayden zich tijdens het openingsevenement “Ut Gèt Beginne” in Budel op 11 november vorig jaar nog een keer hun outfits aan wilden trekken. Want natúúrlijk bleken die na twee jaar véél te klein! De hoop was echter, dat – hoewel pas gepland voor 8 januari – er dit keer wél ‘gewoon’ een Prinsbekendmaking zou kunnen plaatsvinden. De teleurstelling was dan ook groot toen twee dagen later de coronamaatregelen dusdanig waren aangescherpt, dat al snel duidelijk werd dat de Prinsbekendmaking zoals we die toen nog in gedachten hadden, niet door zou kunnen gaan.

Toen uiteindelijk ook werd besloten om geen volwassen Prinsenpaar bekend te maken, waren de voorbereidingen om een nieuw Jeugdprinsenpaar te introduceren al dusdanig ver gevorderd, dat een extra inspanning werd geleverd om tóch te kijken wat er mogelijk zou zijn. Waar de opvolgers van Prins Lars, Prinses Simone en Adjudanten Frank en Teun al rekening hielden met een mogelijk uitstel, is zoiets voor een Jeugdprinsenpaar niet echt mogelijk – en zou uitstel dus ook afstel worden. Aangevuld met de veronderstelling dat er voor kinderen meer en eerdere mogelijkheden zullen zijn om iets te kunnen organiseren, is daarom besloten om op zaterdag 22 januari om 19:00 u alle Muuzevangers en Muuzevangerinnekes online kennis te laten maken met de nieuwe Jeugdprins, Jeugdprinses en Jeugdadjudant.

Aan de exacte vorm waarin dit gaat gebeuren wordt achter de schermen nog volop gewerkt. Want ook dán zijn de kaders waarbinnen het een en ander kan, nog vrij beperkt. Het doel is en blijft echter om vanaf deze datum met een nieuw Jeugdprinsenpaar het beste van carnaval 2022 te gaan maken. Voor de precieze invulling van de bekendmaking op die dag kun je de aankomende dagen terecht op de website van de Muuzevangers (www.muuzevangers.nl) en zal gebruik gemaakt worden van de lokale en sociale online media.