Nieuwe lay-out HAC Weekblad 

HAMONT-ACHEL – HAC Weekblad heeft nieuws! Nee, niet alleen het nieuws dat u wekelijks kunt lezen in onze gratis huis-aan-huiskrant, deze keer hebben we zelf enkele leuke aankondigingen! 

U heeft het misschien al gezien bij het uit de brievenbus halen van deze krant: uw vertrouwde HAC Weekblad is in een nieuw, fris jasje gestoken. Het lay-out team is hier achter de schermen al enige tijd druk mee bezig en nu delen we ons hard werk graag met de lezers. Nadat we vorig jaar al meer overzicht en rust brachten op de advertentiepagina’s, ligt nu de nadruk op de redactiepagina’s. Door deze nog overzichtelijker te maken, geniet ons publiek vanaf nu van nog meer leescomfort. Bovendien gaan we terug naar de kern van het nieuws: titels maken onmiddellijk duidelijk waar het bericht over gaat en het bericht zelf zal zich toespitsen op de essentie. Zo veel mogelijk berichten blijven we voorzien van een foto, wat de kracht van een nieuwsbericht natuurlijk enkel ten goede komt. Dit is tevens de reden waarom we ervoor hebben gekozen om de grote foto op de voorpagina, onze blikvanger als het ware, te behouden en zelfs meer ruimte gunnen vanaf nu. De vertrouwde rubrieken zoals sport en cultuur blijven duidelijk aangegeven, zodat u uw favoriete pagina’s nog steeds meteen weet te vinden. 

Toegegeven, deze veranderingen zijn ook voor de redactie HAC Weekblad zeer welkom. HAC Weekblad is al sinds de oprichting in 2009 een ‘krant van het volk’. In oktober vorig jaar verhuisde het kantoor al naar een veel toegankelijkere locatie, namelijk Stad 29, midden in het centrum van Hamont. Maar we willen natuurlijk ook graag iedere week zo veel mogelijk nieuws blijven delen met onze lezers. Dankzij de nieuwe lay-out kunnen we dit gemakkelijker verwezenlijken. Zo krijgen niet enkel de actuele nieuwsberichten van onze vele correspondenten, maar eveneens de berichten van uw hobby-, carnavals-, sport- of andere vereniging de nodige aandacht. Wist u trouwens al dat HAC Weekblad niet-commerciële berichten van bijvoorbeeld verenigingen gratis publiceert in de krant? Is er nieuws vanuit uw vereniging, wordt er een activiteit georganiseerd of zijn jullie misschien op zoek naar nieuwe leden? Stuur het naar info@hacweekblad.eu en wij zorgen ervoor dat uw bericht in maar liefst 27.675 kranten verschijnt! Een andere beweegreden voor de doorgevoerde veranderingen is de explosieve stijging van de papierprijzen in 2021 geweest. Hierdoor moesten we op zoek naar een manier om meer ruimte te creëren in de krant. De nieuwe lay-out biedt uitkomst: want niet enkel winnen we extra ruimte op iedere redactiepagina zonder in te boeten aan overzichtelijkheid (in tegendeel zelfs), bovendien hoeven we niet onnodig extra papier in te kopen. 

HAC Weekblad werkt samen met heel wat correspondenten uit de regio. Zij krijgen in deze nieuwe vormgeving allemaal, letterlijk, een gezicht. De berichten van onze journalisten, correspondenten, columnisten,… zullen vanaf nu allemaal gepubliceerd worden samen met een kleine foto van de desbetreffende schrijver. Het is namelijk altijd fijn om ‘er een gezicht op te kunnen plakken’ en zoals eerder gezegd, wij staan graag dicht bij onze lezers! 

En het is precies om die reden dat het team van HAC Weekblad zich binnenkort opnieuw zal presenteren aan de lezers. Want intern staan er eveneens enkele veranderingen te gebeuren. Zo zullen we weldra een nieuwe medewerker verwelkomen, maar jammer genoeg ook afscheid nemen van een van onze vaste waardes. Hierover later meer. 

In de tussentijd blijven we gewoon doen wat we graag doen, namelijk het nieuws uit de regio tot uw brievenbus brengen. Maar dan middels een nog mooiere krant (knipoogje).