Prinsenpronkzitting geannuleerd

HAMONT – Zoals reeds eerder gemeld hebben De Teutepeuters hun 38e Prinsenpronkzitting van zaterdag 29 januari moeten annuleren. Normaal hadden ze tijdens deze zitting afscheid genomen van huidig Prins Kris I en de nieuwe Stadsprins voor 2022 aan het publiek voorgesteld. 

Helaas gooide het coronavirus ook nu roet in het carnavalseten en hebben De Teutepeuters noodgedwongen het programma moeten aanpassen. In onderling overleg is besloten dat Prins Kris I dit seizoen zal uitdoen. Voor volgend seizoen worden de grote zitting en Prinsenpronkzitting omgedraaid. Dit houdt in dat onder normale omstandigheden de Prinsenzitting zal doorgaan op zaterdag 12 november met het afscheid van huidig Prins Kris I en de aanstelling van de nieuwe Stadsprins. De Groe-ewete zitting schuift dan door naar januari 2023. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud met betrekking tot het coronavirus. 

Maar er valt ook positief nieuws te rapen, want in overleg met onder meer burgemeester Rik Rijcken, politie en andere betrokkenen is besloten om de optocht die gepland stond voor zondag 27 februari te laten doorgaan. Vanzelfsprekend rekening houdend met de dan geldende corona-maatregelen. De happening en prijsuitreiking na de optocht dat normaal altijd binnen in de Posthoorn doorgaat zal naar buiten verplaatst worden. Dit gebeurt nu op de parking. Het gedeelte rond de Posthoorn zal verkeersvrij gemaakt worden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook dan moeten bezoekers de dan opgelegde maatregelen opvolgen. Momenteel zijn de Teutepeuters dan ook volop bezig met de voorbereidingen van dit aangepast evenement.  Onder het motto “kijken wat er kan, en niet wat er niet kan” hoopt de carnavalsvereniging op deze manier toch een positief signaal te geven aan de carnavalisten. Inschrijven voor de optocht is vanaf dit jaar enkel online mogelijk en wel via  stoet@teutepeuters.be Ook geïnteresseerden voor de reclame optocht kunnen zich via deze weg melden.