Samen Dorplein vraagt bewoners mee te denken over nieuwe dorpsvisie 

BUDEL-DORPLEIN – In Budel-Dorplein worden inwoners betrokken bij het maken van een nieuwe toekomstvisie voor het dorp. De werkgroep Samen Dorplein houdt hiervoor deze winter een enquête. De vragenlijsten worden zaterdag verspreid.

Door Roy de Leijer

Het is de bedoeling dat de nieuwe dorpsvisie voor en door de inwoners van Dorplein wordt opgesteld. De uitkomsten van de enquête vormen hiervoor de basis.

In het visiedocument worden de thema’s en ontwikkelingen benoemd die inwoners de komende 10 tot 20 jaar belangrijk vinden om hun dorp leefbaar te houden. Daarbij gaat het onder meer om onderwerpen als wonen, recreatie en onderwijs.

Het gaat zowel om ontwikkelingen op de korte als lange termijn. Theo Dubbeld van de werkgroep Samen Dorplein spreekt van een ongoing proces. 

Samen Dorplein werkt samen met verenigingen en andere groepen en organisaties uit het dorp. Als opwarmer werden er in oktober op verschillende locaties in Budel-Dorplein banners opgehangen met prikkelende stellingen.

Fase 2 start dit weekend. De enquêteformulieren worden zaterdag vanaf 11.00 uur huis-aan-huis in Budel-Dorplein verspreid. Ook kinderen en jongeren mogen meedenken en de vragenlijst invullen. Dubbeld: “Daarom bellen wij overal aan en vragen we hoeveel formulieren de mensen willen hebben.”

Hij hoopt dat de enquête ook zorgt voor meer betrokkenheid bij de leefbaarheidsthema’s die in het dorp spelen. Om dit te stimuleren worden de enquêteformulieren medio februari op een ludieke manier opgehaald. Dat doen we in samenwerking met verenigingen en andere groepen bewoners uit het dorp.” De uitkomsten van de rondvraag worden teruggekoppeld met de inwoners van Budel-Dorplein. De werkgroep wil zo snel mogelijk met de eerste concrete plannen aan de slag gaan. Meer info: samendorplein.nl.