Werkzaamheden Valkenswaardseweg Fase 2

Op maandag 24 januari start de tweede fase van de werkzaamheden aan de Valkenswaardseweg in Leende. Het wegdek is dringend aan onderhoud toe en tegelijkertijd wordt het riool vervangen. Hiervoor wordt het gedeelte vanaf garage Van Mensvoort tot en met het kruispunt Irislaan 6 weken volledig afgesloten.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden wordt er een omleiding ingesteld. Omdat de werkzaamheden ook op de kruising met de Irislaan plaatsvinden, wordt dit gedeelte ook afgesloten en zijn de snelweg A2 en de weg naar Valkenswaard vanuit Leende niet bereikbaar. 

Verkeer vanuit Leende naar Eindhoven kan het beste gebruikmaken van de omleiding via Heeze naar de A67. Verkeer vanuit Leende naar Valkenswaard kan beter bij Zevenhuizen de A2 op, om vervolgens te keren bij Maarheeze. Dit geldt ook voor de tegengestelde richtingen. 

Fietsers en voetgangers worden plaatselijk omgeleid.

Lijnbus en hulpdiensten
Om Leende tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden voor de lijndiensten en hulpdiensten, zullen lijnbussen en hulpdiensten de route Boschhoven – Nachtegaallaan volgen. Om hen genoeg ruimte te bieden en op tijd te laten rijden, wordt deze route afgesloten voor doorgaand verkeer. De wegafsluiting begint op Boschhoven, vanaf ’t Rietje (driehoekig pleintje), tot aan het einde van de Nachtegaallaan.

Wanneer u gebruik wilt maken van de lijndienst, dan kunt u terecht bij de halte aan de Dorpstraat. Meer informatie over de lijndiensten en de haltes tijdens de werkzaamheden vindt u op www.bravo.invo   

Overlast
Ondanks dat de werkzaamheden met de grootst mogelijke zorg worden uitgevoerd, kunt u hier tijdens de uitvoering enige tijd overlast van ondervinden. Wij vragen om uw begrip. Houd u aan de ingestelde omleidingen en houd rekening met extra reistijd. We stellen alles in het werk om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Update
Om met name de busdiensten op tijd te kunnen laten rijden, is in dat bericht aangegeven dat hier de route Boschhoven-Nachtegaallaan voor aangewezen wordt. Na een proefrit heeft de busdienst laten weten dat zij twijfelt aan de haalbaarheid, omdat dit voor hen toch tot te veel problemen kan leiden ten aanzien van bijvoorbeeld de dienstregeling. Om dit te voorkomen is er besloten om alsnog een noodvoorziening aan te leggen.
Tijdelijke weg Er wordt voor de busdienst een tijdelijke weg aangelegd die het Biesven verbindt met de Nachtegaallaan. Deze tijdelijke weg krijgt een zogenaamde bussluis, waardoor personenauto’s de weg niet kunnen gebruiken. Alleen bussen (en hulpdiensten) kunnen hier gebruik van maken.
Boschhoven-Nachtegaallaan De route Boschhoven-Nachtegaallaan kan hierdoor open blijven voor lokaal verkeer. Vrachtverkeer wordt omgeleid. Dit houdt wel in dat het op deze route drukker zal worden dan normaal en we vragen dan ook nadrukkelijk om uw medewerking:
• Maak zoveel mogelijk gebruik van de omleidingsroutes die zijn aangegeven (via Heeze A67 en via Maarheeze A2);
• Houd u aan de maximale snelheid. Op Boschhoven en de Nachtegaallaan geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur;
• Houd rekening met de bewoners van Boschhoven en de Nachtegaallaan en met andere weggebruikers. Neem de tijd om iemand voorrang te verlenen bij obstakels en haal niet onnodig in.
Zo proberen we de hinder van de werkzaamheden voor iedereen zo klein mogelijk te houden.
Vragen?Wij bieden onze excuses aan voor onrust of onduidelijkheid die door de berichtgeving is ontstaan. Werk aan de weg en omleidingen zijn soms noodzakelijk en kunnen dan zorgen voor enige overlast voor inwoners. De gemeente is zich hiervan bewust. We stellen alles in het werk om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Bij vragen kijk eerst op de website www.heeze-leende.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 040-2241400.
Wanneer u gebruik wilt maken van de lijndienst, kunt u terecht bij de halte aan de Dorpstraat. De halte Valkenswaardseweg komt tijdelijk te vervallen. Meer informatie over de lijndiensten en de haltes tijdens de werkzaamheden vindt u op www.bravo.info