Sta jij in september ook op de top van de Mont Ventoux?

REGIO – Tien jaar geleden stonden de eerste Toons Toppers van het Toon Hermans Huis Weert e.o. boven op de Mont Ventoux. Ook dit jaar gaat weer een team van Toons Toppers de magische berg beklimmen. Ga jij ook de uitdaging aan om de berg der winden op de fiets of te voet te beklimmen? Meld je dan aan voor de informatieavond op woensdag 16 februari in het inloophuis aan het adres Graaf Jacobstraat 1 in Weert, aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl. Zet in de mail ook je naam en telefoonnummer en vermeld of je wil wandelen of fietsen. Mocht vanwege de coronamaatregelen de informatieavond geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt iedereen op individuele basis alle informatie.

Samen naar de top

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je vaak een lange en moeilijke weg te wachten. Met de nodige kronkels onderweg en spreekwoordelijke pieken en dalen, niet wetende waar je gaat uitkomen. Ieder jaar organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. een onvergetelijke ervaring voor iedereen die weet hoe het is om die moeilijke weg af te leggen. Samen fietsen of wandelen we naar de top van de Mont Ventoux. Een prachtige positieve ervaring na een moeilijke periode, waarbij je je lichaam en geest letterlijk in beweging zet. Wil je na de diagnose kanker jezelf uitdagen of draag je anderen in deze situatie een warm hart toe? Fiets of loop dan met ons mee! Door mee te doen haal je een bedrag op wat ten goede zal komen aan kankeronderzoek via het KWF en aan het Toon Hermans Huis Weert.e.o.. Voor een aantal beginnende fietsers is eventueel een fiets en helm beschikbaar.

Goede voorbereiding

De Toons Toppers starten in april gezamenlijk met trainen. Met enige regelmaat wordt er ook in het heuvelachtige zuiden gewandeld en gefietst. De deelnemers worden begeleid en getraind door een ervaren team. De beklimmingen van de Mont Ventoux vinden plaats op 1 september (wandelaars) en 2 september (fietsers). 

foto Toons Toppers 2021.