Europese Jeugdsportdagen in Blankenberge

CRANENDONCK – Op 20, 21 en 22 mei 2022 worden in Blankenberge de Europese Jeugdsportdagen georganiseerd. De Jeugdsportdagen staan in het teken van strijd en sportiviteit in vijf takken van sport tussen vijf gemeenten uit vijf verschillende landen. De sporters uit Differdange (Luxemburg), Bitburg (Duitsland), Blankenberge (België), Rethel (Frankrijk) en natuurlijk ons eigen Cranendonck zullen in 2022 de strijd met elkaar aangaan in de Belgische kustplaats Blankenberge. De laatste keer dat de Jeugdsportdagen georganiseerd werden, was in 2019 in Bitburg. De afgelopen twee jaar zijn de Jeugdsportdagen helaas niet doorgegaan, maar inmiddels is bekend gemaakt dat het sportevenement in 2022 weer georganiseerd kan worden. Daar zijn we heel blij mee. Om in België goed voor de dag te komen, zijn de coaches op zoek naar 50 enthousiaste jongens en meisjes uit Cranendonck.

 om op een sportieve manier de strijd aan te gaan met hun leeftijdsgenoten uit de andere landen. De vijf sporten die tijdens de Jeugdsportdagen worden beoefend zijn atletiek, basketbal, voetbal, volleybal en zwemmen. Waar zijn we naar op zoek:

Atletiek: 6 jongens en 6 meisjes – (Drie categorieën: Geboren in 2006/2007-2008/2009 of later).

Basketbal: 7 jongens – (Geboren in 2007 of later).

Voetbal:12 jongens (max. 2 meiden) – (Geboren in 2008 of later).

Volleybal: 7 meisjes – (Geboren in 2006 of later).

Zwemmen: 6 jongens en 6 meisjes – (Drie categorieën: Geboren in 2006/2007-2008/2009 of later).

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud, sportief ingesteld en wil jij je meten met andere sporters uit Cranendonck? Geef je dan snel op voor een of meerdere sporten. Doe mee aan de selectietrainingen en oefenwedstrijden en wie weet mag jij mee naar Blankenberge om daar de Cranendonckse eer te verdedigen! Twijfel dus niet langer en ga naar www.jeugdsportdagen.nl om jezelf in te schrijven. Inschrijven kan tot en met zondag 20 februari 2022. De coaches zullen daarna contact opnemen met een datum waarop er voor het eerst getraind gaat worden.