Ledub DS1 verliest bekerwedstrijd van Eredivisionist VS Eurosped DS1

BUDEL – Eindelijk!! De eerste wedstrijd van 2022 is weer gespeeld en een bijzondere was het wel. Na 8 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld was het afgelopen zondag zover. We mochten het in een tussenronde van de bekerwedstrijden opnemen tegen een eredivisie team; Eurosped DS 1. Hoewel we maar een voorbereiding van 2 weken hadden gingen we er vol goede moed en met veel plezier tegenaan. Helaas zonder publiek maar wel via livestream te volgen.

Set 1 ging van start en kort gezegd werden we een beetje overdonderd. Eurosped wist ons meteen 3 keer hard af te blokken. Het was voor ons wel duidelijk dat we flink moesten gaan werken. Door een goede passlijn aan onze kant wisten we langzaam maar zeker wat meer in het spel te komen. Met creatief spelen wisten we toch nog wat bij te komen in de stand. Helaas was dit niet voldoende om te kunnen winnen. We verloren de eerste set met 18-25. 

Desondanks gingen we ook set 2 weer met plezier het veld in. We wisten het Eurosped nog moeilijk te maken aan het begin van de set door onze sterke verdediging. Een aantal lange rally’s waar wij ook de punten binnen wisten te slepen. Helaas trokken we alsnog aan het langere eind en ook deze set verloren we met een stand 21-25. 

Set 3 ging van start. Belangrijk was om vrij en met plezier weer te gaan spelen. De stand maakte ons niks uit. Er werden wat wissels gedaan aan onze kant zodat iedereen van deze ervaring kon leren en er weer nieuwe energie in het veld stond. We hebben nog tot 16-17 met Eurosped mee kunnen draaien. Helaas hebben we dit niet voort weten te zetten. En ook de derde set hebben we afgegeven, 19-25. Eindstand 3-0 winst voor Eurosped DS1. 

We zien dit als een mooie voorbereiding op het seizoen dat hopelijk volgende week weer van start mag gaan. We hebben er in ieder geval weer heel veel zin in. Uiteraard wensen wij Eurosped nog veel succes in de Bekercompetitie. We hopen jullie weer snel allemaal te zien bij onze wedstrijden!

Tekst Maud Jansen – Foto’s Jos Meusen