Hondenlosloopweide bijna in gebruik 

PELT – Vorig jaar januari kregen de plannen voor een losloopzone voor honden in Pelt vorm. Het gemeentebestuur en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid sloegen hiervoor de handen in elkaar. De zone kreeg een plek ter hoogte van het doodlopend stuk van de Parkoever. Doel was om nog voor eind 2021 Peltse hondenliefhebbers met hun viervoeters te verwelkomen om te wandelen en te spelen op dit terrein van 20.391 vierkante meter.  

Het stuk bos dat hiervoor wordt gebruikt ligt tussen de straten Parkoever, Fabrieksstraat, Duinenstraat en Bergeykseweg. De zone is voorzien van een parking langs de Parkoever. De parkeerplaatsen worden zo ingericht dat baasjes hun hond veilig uit de koffer kunnen laten. 

Het heeft iets langer dan verwacht geduurd, vanwege vertragingen met de levering van de nodige materialen. Nu moeten enkel nog de poorten geplaatst worden, maar dat zal niet lang meer duren. Alles is wel al omheind, dus de Hondenlosloopzone is weldra volledig klaar voor gebruik. 

Foto Jens Veraa