Studenten ontwikkelen Sense Light 

REGIO – Heb jij soms moeite met je bed uitkomen of word je soms gek van het geluid van je wekker? Je bent niet de enige. Wij en vele anderen uit ons onderzoek namelijk ook! Daarom zijn wij (Zoë, Hessel, Menno, Suzan, Piecke en Jens) gestart met Sense Light. 

Wij zijn een team jonge en gedreven studenten die de missie heeft om: “De gemoedstoestand van mensen gedurende de dag positief te beïnvloeden”. Daarom ontwikkelen wij ‘Sense Light’. Een unieke wekker die geur, licht en geluid combineert. 

Waarom een wekker? Omdat slapen en de manier van opstaan enorm belangrijk is. Een quote van Thijs Launspach (Deskundigheid) luidt namelijk: “Je mindset in de ochtend bepaalt je humeur voor de rest van de dag”. 

Zoals we al eerder meldde zijn wij niet de enigen met het probleem van oncomfortabel opstaan. Wij hebben op verschillende sociale media platformen mensen benaderd met onze poll en nadien met een uitgebreide vragenlijst. Omdat wij zagen dat er een grote groep mensen was met dezelfde behoeften zijn wij gestart met de ontwikkeling van Sense Light. 

Wij kiezen daarbij voor een andere benadering dan velen in onze branche. Wij kiezen voor een unieke combinatie wekker die geur, licht en geluid samenvoegt. Door aan geluid ook geur en licht toe te voegen, kan onze wekker meerdere zintuigen aanspreken. Daardoor kan de wekker de hersenen en dus de gemoedstoestand positief beïnvloeden. 

Hierbij maken wij gebruik van etherische oliën. Natuurlijke oliën die een wetenschappelijk bewezen effect hebben op de hersenen en de gemoedstoestand. Geuren die in deze pessimistische coronaperiode jou toch een opgewekte en energieke gemoedstoestand kan bezorgen, of juist kunnen kalmeren voordat je vertrekt naar school voor dat belangrijke tentamen. 

Uiteraard zijn wij ook bezig om het gebruik en design van de wekker zoveel mogelijk af te stellen op de wensen en behoeften van onze doelgroep. 

Sta jij achter onze plannen en wil jij ons helpen met het op de markt zetten van dit product? Investeer dan in Sense Light voor het waarmaken van de productie en deel jouw ideeën tijdens de aandeelhoudervergaderingen. Kom met ons in contact via een mail (p.vancranenbroek@student.fontys.nl) of telefonisch (0031 617980727)