Vier medailles in Zwitserland 

HAMONT – Afgelopen weekend was in het Zwitserse Morges, de 49e editie van Internationaal ranking judotoernooi Morges. Milan Peeters mocht de spits afbijten. Hij startte in een gewichtsklasse hoger, tot 50kg, als eerste jaar bij de jongens tot 18 jaar. Milan begon sterk en won zijn eerste wedstrijd vlotjes. De tweede wedstrijd werd hij verrast en verloor deze van de latere kampioen. Vervolgens wist Milan nog 3 maal te winnen en behaalde zo een zeer verdienstelijke derde plaats. Fenne Peeters, moest bij de meisjes tot 15 jaar onder 33 kg tweemaal kampen om de eerste plaats te behalen, wat ze ook deed. Vervolgens deed ze ook nog in de grotere en zwaardere gewichtsklasse, tot 36 kg mee, waar ze drie wedstrijden wist te winnen en zo haar 2e gouden medaille mee naar huis nam. De Belgisch Kampioen senioren -60kg van 2019, Joran Schildermans (Kleine Brogel) was meegereisd naar Zwitserland. Voor Joran was het de eerste wedstrijd in 2 jaar. Hij streed ditmaal in een klasse hoger, tot 66 kg en behaalde een verdiende zilveren medaille.