Zwerfvuilactie straat.net

HAMONT-ACHEL – Op 18, 19 en 20 maart vindt de jaarlijkse zwerfvuilactie Straat.net plaats. Tijdens dit weekend steken scholen en verenigingen de handen uit de mouwen en maken ze een gebied dat hen wordt toegewezen zwerfvuilvrij. Met dit initiatief van Limburg.net maakt de stad samen met de deelnemende groepen duidelijk dat het achterlaten van zwerfvuil zoals blikjes, papiertjes, flesjes en mondmaskers niet kan.

De stad Hamont-Achel zet zelf actief in op de aanpak van de zwerfvuilproblematiek. Dagelijks maken de medewerkers van de stadswerf vuilbakken leeg, halen ze zwerfvuil op en ruimen ze sluikstorten op. Ook als inwoner kan je meehelpen om je omgeving proper te houden. Door samen met je vereniging of school mee te doen met de zwerfvuilactie, bijvoorbeeld. Hier hoort natuurlijk ook een beloning bij. Per opgeruimde kilometer ontvangt de school of de vereniging € 15.

Doet jouw school of vereniging mee? 

Scholen en verenigingen uit Hamont-Achel kunnen zich voor de zwerfvuilactie inschrijven via www.hamont-achel.be/zwerfvuilactie of aan de balie van de milieudienst op het stadhuis. Dit kan tot en met 18 februari. Deelnemende partijen kunnen aangeven hoeveel kilometer en in welk gebied ze zwerfvuil willen opruimen. Opruimmateriaal zoals grijptangen, fluorescerende hesjes en handschoenen kan men voor aanvang van de actie afhalen op het stadhuis. 

Doe zelf mee! 

Geniet je van een propere buurt? Geef dan het goede voorbeeld en doe zelf mee. Naast de jaarlijkse Straat.net-actie kan je namelijk steeds zwerfvuil inzamelen waarbij de stad het nodige materiaal voorziet. Je hiervoor inschrijven kan via www.hamont-achel.be/zwerfvuil.