Jeugdboekenmaand Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Maart staat volledig in het teken van de Jeugdboekenmaand. Van 1 tot en met 31 maart komen de helden en schurken naar de bib van Hamont-Achel. Het gaat over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Eén ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder een schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? 

Richt jij mee de camera op alle soorten helden en haal je samen met de bib de schurken uit de schaduw? Hou je klaar, zet je schrap en doe mee aan de leuke helden en schurken activiteiten:

Helden- en schurkenstadswandeling

Ga je mee op zoek naar de verborgen helden en schurken in ons stadje? Ze houden zich schuil in het stadscentrum van Hamont en Achel. Heb je alle helden en schurken gevonden? Dan krijg je een speciale helden- of schurkentattoo. Kom vanaf 1 maart naar de bib en schrijf je in. 

Word zelf een bib held of schurk

Heb jij zin in een spannend, cool of ontroerend helden boek? In de bib ligt alvast een mooie selectie voor je klaar. Ga je liever zelf op zoek? Zet het bibheld- of schurkmasker op en sluip moedig en onherkenbaar tussen de boekenrekken, prenten- of stripbakken op zoek naar jouw favoriete helden- of schurkenverhaal.

Zet jouw persoonlijke held in de kijker! 

Wie weet herinnert je papa, mama, opa of oma nog zijn of haar favoriete held of schurk? Of woont je “persoonlijke” held niet ver weg en bestaat hij echt in Hamont-Achel? Zet je persoonlijke held in de spotlight. Wie weet schrijf je wel je eigen heldenverhaal? Bezorg de bib een mooie tekening, origineel knutselwerk of verrassend verhaal voor 30 maart. Alle inzendingen krijgen een speciale plek in de bib van Hamont of Achel. De allermooiste krijgen een prijs.

Jeugdboekenmaandvertelling: Tijl Uilenspiegel 

Op 9 maart brengt Kristine Marteleur het heldenverhaal van Tijl Uilenspiegel in Cinema Walburg! Want wie kent de volksheld Tijl Uilenspiegel nu niet? Aan een leven van brave burgerlijkheid en gehoorzaamheid heeft hij lak. Met zijn vrolijke fratsen, deugnietenstreken en onweerstaanbare lach neemt hij iedereen bij de neus: jong en oud, rijk en arm, simpel of voornaam. 

09.03.2022 // 14.00 uur // Cinema Walburg

Prijs: € 6,00 // VVK € 5,00 // ABO: € 4,00

Info & tickets: https://aha.hamont-achel.be