Prima omstandigheden bij Hema Volksloop

WEERT – Op zondag 6 maart kon men weer meedoen aan de maandelijkse “Hema IJzeren Man Volksloop”. De jeugd tot en met 12 jaar ging van start om 9.30 uur. Vanaf 10.00 uur startten de deelnemers aan de de langere afstanden. Deze loop was een groot contrast met de Volksloop van 6 februari. Op die dag hadden de lopers te maken met fikse regenbuien. Deze keer was het stralend weer. Daardoor waren er aan de finish veel lachende gezichten te zien. Iedereen heeft genoten van een schitterende loop langs het water door de mooie natuur van de IJzeren Man in Weert.

De organisatie komt bij de volgende lopen met iets nieuws. Vanaf april wordt de jeugdcompetitie voor de jongens en meisjes tot en met 15 jaar geïntroduceerd. Hieraan kunnen de jeugdige lopers “gratis” deelnemen. Dit is mogelijk gemaakt dankzij Pets&Co en Stichting Gezond & Ontspanning, beide uit Nederweert. Ook wordt in april begonnen met  een ”progressie-loop” voor de senioren op alle afstanden. De lopers met de meeste progressie winnen een prijs. De juiste spelregels staan op www.avweert.nl/algemeen/hema-ijml/

De Mountainbike van 2021 is uitgereikt aan Anne Iken uit Budel-Dorplein. Deze dame is de trotse winnaar van de ATB door acht deelnames in 2020 en 2021. Deze fiets werd beschikbaar gesteld door Erkens Fiets Techniek uit Weert. Ook stelt deze vakman in 2022 weer een fiets ter beschikking voor diegene die acht keer of meer meedoet.

De volgende loop is op zondag 3 april. Hiervoor kun je vanaf 9 maart tot en met 31 maart weer voor- inschrijven via www.inschrijven.nl Deelnemers kunnen kiezen uit 1,3, 2.5 en 4 km (jeugd) en 6, 7.5, 12 en 15.5 km voor volwassenen. 

Foto Anne Iken