Sporting Pelt speelt Final 4!

PELT – Op 26 en 27 maart wordt de Final 4 gespeeld in Den Bosch en Sporting is er voor de eerste keer bij! En dat zullen ze in Den Bosch geweten hebben! De Peltse handbalclub verwacht niets minder dan een volksverhuizing van Neerpelt naar Den Bosch. Info over de busverplaatsing volgt! 

De wedstrijd dan…Sporting had doorgaans de leiding en het leek wel of de wedstrijd na 10 minuten gespeeld was. Falke en Konitz namen Sporting op sleeptouw en in overdrive ging het naar 5-1 na 10 minuten. Volendam speelde een offensieve dekking op international Robbe Spooren. Die was echter (zoals ze in Pelt zeggen) zo ziek als een hond (griep) en moest na 14 minuten definitief naar de kant. Volendam kwam via Bourget terug tot 6-5. Sporting wilde echter zijn wil opdringen en niet in de stress raken. Via opnieuw Konitz werd het 12-8. Ondanks gemiste strafworpen hielp Köhlen Sporting aan een 16-14 voorsprong aan de rust. In de tweede helft hetzelfde beeld; Sporting liep via Falke, Vansloot en Konitz uit tot 23-18 na 40 minuten. Vanaf dan controleerde Sporting de wedstrijd en bleef +/- 5 doelpunten voor; 27-21 na 50 minuten en uiteindelijk een vlotte 33-28 winst! Uitblinkers waren doelman Denert en Bartek Konitz die met 11 doelpunten topscorer werd!

Sporting dus naar de final4 en dat zullen ze in Den Bosch geweten hebben!