Volley Tilburg sterker dan Ledûb Volleybal

BUDEL – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van Ledûb Volleybal dames 1 tegen Volley Tilburg dames 1 op de planning. Het was nog lang spannend of deze wel gespeeld kon worden, want beide spelverdelers van Ledûb waren nog tot zaterdag in afwachting van een testuitslag. 

Door het uitvallen van de wedstrijd van dames 2 konden gelukkig Amy, Melanie en Eva meedoen, waardoor de wedstrijd gewoon door kon gaan. Daarnaast had Maren haar negatieve uitslag vlak voor de wedstrijd terug en kon zij dus ook gewoon spelen.

Achteraf was het een wedstrijd waarbij Ledûb slechts met vlagen goed spel heeft kunnen laten zien. De eerste set werden er veel persoonlijke fouten gemaakt. Al snel werd er een grote achterstand opgelopen die niet meer in te halen was. In de tweede set werden de rollen omgedraaid en is er met meer plezier gespeeld. Mooie ballen werden verdedigd en tactische prikballen werden afgewisseld met harde aanvallen. De laatste twee sets ging de stand gelijkop. Ledûb miste helaas een hoge servicedruk en kon aan het einde van de set de winst niet naar zich toetrekken. Eindstanden: 16-25, 25-19, 23-25 en 25-27.

Volgende week zal een uitwedstrijd tegen VCN dames 2 gespeeld worden. Na drie nederlagen op rij zijn we natuurlijk extra gebrand om te winnen!

Verslag Julia van Knippenberg

Foto Jos Meusen