Bokkenstal gevuld met twee keer goud

BUDEL – Met zowel een Gouwe Getje als een Gouden Bok heeft het bestuur van c.v. Buulder Buk sinds de afgelopen carnaval een aardig gevulde Bokkenstal gekregen. Op de vrijdag van carnaval werd het bestuur van c.v. Buulder Buk al verrast door de aanwezige Jeugdbuk. Tijdens hun jubileumfeest in 2019 ontvingen de Jeugdbuk voor hun bijdrage aan de carnaval in Buul de hoogst mogelijke onderscheiding die de Buulse carnaval kent; De Gouden Bok. Woordvoerder Joep van Hunsel van de Jeugdbuk sprak het aanwezige bestuur toe en gaf op zijn geheel eigen wijze aan hoe blij ze destijds met deze bijzondere onderscheiding waren en nog steeds zijn. Ze zijn niet alleen zuinig geweest op de Gouden Bok in deze jaren. Maar ook de verpakking was goed bewaard met de voor de Jeugdbuk veelzeggende tekst: “Take me home.” In deze doos had voorzitter Jean-Pierre Bax destijds De Gouden Bok verpakt. De Buulder Buk had de pech dat ze hun 66-jarig jubileum niet hebben kunnen vieren zoals ze dat het liefst gewild hadden. Ook jammer voor veel carnaval liefhebbers waaronder de Jeugdbuk. Zij hadden het bestuur ook graag een cadeau aangeboden vanwege het bereiken van deze bijzondere mijlpaal. En daar was dan ook weer de doos met de tekst: “Take me home.” Deze werd aangeboden aan de voorzitter van de optochtcommissie Harrie Staals. Hij mocht het cadeau van de Jeugdbuk uitpakken. Na het bekende Russisch poppetje-effect kwam de verrassing tevoorschijn; een replica van het Gouwe Getje, namens De Jeugdbuk voor c.v. Buulder Buk.

Op dinsdag met carnaval opnieuw een verrassing voor het bestuur van de Buulse Carnavalsvereniging. Vlak voordat het vuur ontstoken zou worden voor de bokverbranding nam Raadslid Toon Saanen het woord. Hij sprak namens alle leden van de Raad van Elf en de Dames van de Raad waardering uit voor het vele werk dat het voltallige bestuur in de twee afgelopen seizoenen onder vreemde omstandigheden heeft moeten uitvoeren. En daar was ook weer die doos met de tekst: “Take me home.” De Raad van Elf wist inmiddels dat het bestuur zelf besloten had om in 2022 de Gouden Bok niet uit te reiken. Daarom hadden zij de ruimte genomen om dit jaar de toekenning te doen. Het Bestuur was dan ook zeer verrast met deze bekendmaking. Voorzitter Jean-Pierre, die thuis in quarantaine zat, was eerder die avond aan de voordeur al verrast met dit nieuws. Nu mocht secretaris Martin Horst de Gouden Bok uit handen van Raadslid Toon Saanen in ontvangst nemen voor het bestuur. 

En zo werd de Bokkenstal in enkele dagen goed gevuld met zowel een Gouwe Getje als de Gouden Bok 2022. 

Blijf ons volgen via Facebook en website www.buulderbuk.nl

Foto: Uitreiking Gouwe Getje door de Jeugdbuk – Foto Monique Duisters

Foto Overhandiging Gouden Bok – Foto Michel Achten