Loods 3930: nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren geopend 

HAMONT-ACHEL – Jong Hamont-Achel heeft er een ontmoetingsplek bij, en wat voor een! Het nieuwe inloophuis genaamd Loods 3930, is dé chill plek waar jongeren even helemaal tot rust kunnen komen. Gisterenmiddag vond een openingsactiviteit plaats waarbij jongeren kennis maakten met hun eigen nieuwe plekje. 

Bijbabbelen met vrienden, gezelschapspellen spelen, een potje kickeren… het kan allemaal! In het inloophuis spenderen jongeren tijd met elkaar en wordt er samen met de jongeren gewerkt aan jongerenwelzijn op een laagdrempelige manier. Ze kunnen er elkaar ontmoeten, een rustplek vinden, deelnemen aan workshops, hun talenten en interesses verkennen… De deur staat open voor alle jongeren die interesse hebben om hun wereld te verbreden. 

Waar? 
Je vindt Loods 3930 aan het stadspark, in hetzelfde gebouw als het jeugdhuis. Op woensdagnamiddag tussen 13.30 en 17.30 uur is er steeds een jeugdnetwerker aanwezig die in dialoog gaat met de jongeren. Het doel is om de drempel naar alle soorten dienst- en hulpverlening te verlagen. Jongeren kunnen in Loods 3930 bijvoorbeeld ook terecht met vragen over alles wat hen bezighoudt.

Een plek voor én door jongeren 
Ook wordt er aandacht besteed aan thema’s zoals veerkracht, empowerment, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Een belangrijke pijler om actief met jongeren rond deze thema’s te werken is de betrokkenheid van de doelgroep bij het vormgeven van dit project. Zo werden jongeren van bij het prille begin betrokken en bevraagd, opdat er een plek gecreëerd kon worden voor én door jongeren. Loods 3930 werd dus ontworpen en gebouwd door de jongeren zelf.

Dit project is een samenwerking tussen de stad Hamont-Achel en de jeugdraad, het bestuur van het jeugdhuis, middelbare scholen, Uit de marge, sport- cultuur- en jeugdverenigingen en de hulpverleningssector. Omdat deze ontmoetingsplek het mentaal welzijn van kinderen en jongeren versterkt, ontving de stad een projectsubsidie voor het nieuwe inloophuis Loods 3930.

Heb je vragen over Loods 3930?
Je kan steeds contact opnemen met het Huis van het Kind via 011 51 05 60 of huisvanhetkind@hamont-achel.be. Daarnaast kan je ook altijd terecht bij jeugdnetwerker Katrien via Instagram (@katriengeelenha).