Twee keer brons in het internationaal Taekwondo Circuit

REGIO – Afgelopen week waren twee sporters van KoryoSports actief in twee landen in het Balkangebied. Joep van Limpt en Nielle Vroegh namen na een Covidonderbreking weer deel aan het internationaal wedstrijdcircuit. De beide sporters van Taekwondo KoryoSports wisten, ondanks weinig fysieke wedstrijd deelnames als voorbereiding, toch een goede indruk achter te laten. 

PRESIDENT’S CUP EUROPE
Begin van de week behaalde Joep de bronzen medaille op het 7th WT President’s Cup Europe in Durres (Albanië). Joep won de 1e partij tegen Portugal met een pointgap in de 3e ronde. De volgende wedstrijd werd met winst afgesloten tegen Frankrijk met 9-6. In de halve finale moest Joep zijn meerdere erkennen tegen Spanje maar eindigde dus met een mooie bronzen plak. Daarnaast wist Joep beslag te leggen op een ticket voor deelname aan de European Youth Olympic Weight Categories. Podium: Rusland 1e en 2e plaats, USA en Nederland 3e plaats. Nielle verloor helaas haar 1e partij tegen Rusland. Maar wist toch flink verzet te laten zien en vooral haar gedurfde variaties aan technieken als beginnend cadet geeft een goede hoop voor de toekomst.

SOFIA OPEN 2022
In Bulgarije werd direct opvolgend afgelopen weekend de Sofia Open georganiseerd. Net als in Albanie waren er weer +1000 sporters uit alle hoeken van de wereld. Nielle wist haar 1e partij tegen Turkije te winnen met 24-3 (pointgap) na een reeks van goede hoofdtreffers. Het focusverlies afgelopen weekend bij de Presidents Cup was nu weer versterkt omgezet in een scherpere focus. In de halve finale verloor ze tegen de uit Servië gerankte nummer 1, en uiteindelijk poulewinnares. Wel liet ze een goede partij zien, met wederom gedurfde technieken die ze helaas nog niet wist om te zetten in scores. Maar wel een bronzen plak voor Nielle.

Joep verloor zijn 1e partij tegen Servië. Ondanks de gemotiveerde inzet, was er net geen winst. Aangezien het wedstrijdseizoen weer volop aan de gang is, is er nog kans genoeg op revanche! Maar als 1e jaar “jonkies” hebben ze geen kadootjes gegeven aan de tegenstanders en is er volop potentie voor ereplaatsen voor de toekomst.

KEUMGANG OPEN, DIEST (BE)
Ook de recreanten van KoryoSports waren actief dit weekend. Een kleine 500 sporters namen deel aan het prestigieuze kampioenschap Keumgang Open 2022. Het blijft wennen, na een te lange periode zonder wedstrijden, maar toch weer goede partijen neergezet door onze sporters. In totaal wist het team 3 Goud, 1 Zilver en 4 Brons te behalen en in de team ranking toch nog een mooie 15e plaats van de 56 deelnemende teams. Goud was er voor Eva Moors, Wisam Qaedi en Cas Verberk; zilver voor Farry Nurmomahed en brons voor Samirah Wijnhoven, Jozi de Kinderen, Sven Rigtering en Jordhan Vroegh 

Well done sporters en coaches!