Dames FCC weten 3 punten mee te nemen uit Brabantia

CRANENDONCK – Na een lange winterstop is de competitie eindelijk weer hervat. Precies een maandje geleden werd er nog in fikse regen en wind thuis gespeeld tegen Acht, waar zeer jammerlijk verloren werd met 1-2. Afgelopen zondag daarentegen scheen er een stralend zonnetje in Eindhoven tegen Brabantia. Wat later dan officieel gepland begonnen beide teams aan de wedstrijd. Het eerste half uur was duidelijk voor de thuisploeg, met veel balbezit. Cranendonck kwam amper op de helft van de tegenstander, maar toch bleven grote kansen voor Brabantia uit. Na een paar wissels kon FCC het tij doen keren voor het laatste deel van de eerste helft. Er werd gelijk beter getikt en het spel werd verlegd op de helft van Brabantia. De eerste goede kans volgde; Mandy stormde op aan de rechterkant en gaf de voorzet op Simone. Zij plaatste beheerst de bal langs de keepster. Zo kon ze de score openen. De 0-2 volgde niet veel later. Wederom door Simone na een ping-pong-situatie voor de goal. Brabantia kwam er in deze periode weinig meer aan te pas. Met deze 0-2 voorsprong konden de dames met een redelijk gerust hart pauzeren. Brabantia probeerde in de tweede helft terug aan te sluiten, maar had moeite om de laatste pass te geven. Dit werd nog moeilijker toen FCC de score verder vergrootte na een prachtig afstandsschot van Anniek. Het spel ging inmiddels iets meer heen en weer, maar grote kansen bleven aan beide kanten uit. Ook Celine kon haar goede wedstrijd belonen met een goed geplaatste bal in de hoek en zo de 0-4 tot een feit maken. De laatste 10 minuten werd het nog even spannend, toen de scheidsrechter een vermeende handsbal van keepster Rian bestrafte met een gele kaart en 10 minuten spelverbod. Gelijk werd er onderling gewisseld en met man en macht verdedigd. De goede inzet van het hele team zorgde ervoor dat de 0 gehouden kon worden en de 3 verdiende punten mee naar Cranendonck gingen. 

Volgende week zondag wordt er uit tegen de dames van Beerse Boys gespeeld, om 10 uur. Dinsdag de 15e wordt er om 20 uur een thuiswedstrijd tegen RPC ingehaald. Het zevental was afgelopen zondag vrij en speelt komende zondag een uitwedstrijd. Zij mogen naar Nuenen om tegen RKGSV te spelen. De wedstrijd start om 11 uur.