Kinderdoe-ochtend IVN: “Hé, hoe doet die vogel dat?”

HEEZE-LEENDE – Op zondag 13 maart zijn alle kinderen tussen 6 en 12 jaar weer welkom bij IVN Heeze-Leende voor een kinderdoe-ochtend. Het is van 10 tot 12 uur in de Sleutelbloem, Strabrecht 14 te Heeze. Het is voor iedereen, of je nu lid bent van het IVN of niet. We gaan dan samen kijken welke instrumenten vogels gebruiken bij de dingen die ze doen.

Als je buiten loopt en je hoort de vogels fluiten, weet je dan welke vogel daar zo mooi fluit en hoe hij dat doet? Mensen gebruiken hun handen als gereedschap, maar hoe doet een vogel dat? Bijvoorbeeld die specht die zonder hamer gaten hakt.

Een vogel is eigenlijk een wonder, maar wat weet jij eigenlijk van een vogel? Waarom zijn de snavels zo verschillend en hoe lukt het ze toch om een noot open te maken of een nestje te bouwen, En dat allemaal zonder handen!

We gaan samen kijken en luisteren naar vogels. We gaan naar buiten en maken een vogellokker. Heb je thuis een mooie veer, neem die dan mee.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Geef je dan snel op, want we hebben maar ruimte voor 20 kinderen.

Je kunt je opgeven bij Weena Oskamp-Rantong: per mail kinderactiviteiten@ivnheezeleende.nl of via 06 5470 5501. 

Trek kleren aan die een beetje vuil mogen worden. Deelname gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

Voor meer informatie over IVN, zie www.ivn.nl/heeze-leende

Foto Gerard Compiet