Update Coronacijfers Noord-Limburg 

HAMONT-ACHEL / PELT – Update van zondag 6 maart: zoals vorige week aangegeven is een plateaufase bereikt: in onze ELZ is er géén verdere daling van het aantal besmettingen: 517/100.000 inwoners per week (= ongewijzigd). We behouden bijvoorbeeld meer besmettingen dan in de week voor kerstmis. Het aantal besmettingen bij ouderen blijft quasi ongewijzigd: 11.5% van de besmettingen blijft optreden in de risicogroep ouder dan 70 jaar.  Boven onze Noordergrens STIJGEN de besmettingen: vooral in de laatste drie dagen (op weekbasis naar gemiddeld 2274/100.000 inwoners in de zes grensgemeenten van onze ELZ). Op dag-basis zien we in de laatste dagen een drievoudige stijging van het aantal besmettingen bij de Noorderburen! Carnaval is waarschijnlijk de verklaring hiervoor. Alhoewel code geel vanaf maandag 7 maart is ingegaan, blijft het aangewezen om risico-personen te beschermen: op publieke plaatsen waar onvoldoende afstand gehouden kan worden en zich ook risicopatiënten begeven blijft het dragen van mondmaskers aanbevolen (openbaar vervoer, ziekenhuizen, ..). Besmette personen dienen de quarantainemaatregelen op te blijven volgen en dienen zeker ook contacten met risicopatiënten te vermijden. Voor meer informatie over de huidige maatregelen in Belgiue: kijk op info-coronavirus.be