Van Engelen Tandprothetiek bestaat 12,5 jaar 

MAARHEEZE / REGIO – Van Engelen Tandprothetiek bestaat 12,5 jaar. Joep van Engelen opende in 2009 zijn eigen praktijk in Maarheeze bij tandarts Knabben. Daarna opende hij praktijk in Weert waar hij vijf jaar geleden van locatie verhuisde en sindsdien werkt zijn vrouw Laura ook in de praktijk. Ondertussen is Van Engelen te vinden op drie locaties: in Weert, Maarheeze en ook al weer jaren in Roermond. Nog steeds wordt kwaliteit, transparantie en persoonlijke aandacht er hoog in het vaandel gedragen. 

“Een goed gebit is belangrijk,” vertellen Joep en Laura, “Niet enkel voor je gezondheid maar zeker ook voor je persoonlijke uitstraling. Voor veel mensen blijft het gebit een gevoelig onderwerp en daarom willen wij iedereen uitgebreid en zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden en onze werkwijze.” Joep zelf is opgeleid tot tandtechnicus en verder gestudeerd tot tandprotheticus. Zo treedt hij in de voetstappen van zijn vader. Laura is praktijkmanager en regelt veel achter de schermen. Joep en Laura hebben door de jaren heen een sterk team opgebouwd, bestaande uit twee tandprothetici in opleiding, een goede assistente, tandtechnici voor het vervaardigen van gebitsprotheses en een zelfstanding mondhygiëniste. “Door ons te omringen met een professioneel team, houden wij onze kwaliteit hoog en kunnen we blijven innoveren. Zo waren we ook in de mogelijkheid om in 2017 het pand aan de Kerkstraat in Weert aan te kopen, waar nu onze eigentijdse praktijk is gevestigd, alsook het laboratorium.” 

Joep vertelt verder: “Bij ons mag iedereen vrijblijvend binnenlopen met vragen, hier zijn geen kosten aan verbonden. Bovendien leggen we graag onze werkwijze uit, want veel mensen associëren Tandprothetiek met pijn, boren, snijden en trekken van tanden. Niets is minder waar, want onze specialisten voeren enkel pijnloze behandelingen uit. Bij ons hoef je alleen te happen. ” Daarnaast is Van Engelen Tandprothetiek transparant wanneer het gaat over de kosten. “Bij binnenkomst in de praktijk kan iedereen meteen een overzicht van de tarieven vinden, die besproken zijn met alle verzekeraars. Zo is het voor al onze patiënten meteen duidelijk welk bedrag de verzekeraar vergoed en welke kosten nog betaald moeten worden. Er wordt ook tijd genomen voor iedere patiënt. Afspraken worden bij ons ruim ingeboekt, zodat we echt met de patiënt in gesprek kunnen gaan, de werkwijze kunnen uitleggen en een duidelijk plan van aanpak kunnen opstellen.” Niet alleen voor vragen komen mensen langs, ook wanneer een prothese gerepareerd moet worden, dan wordt dit in veel gevallen onmiddellijk in orde gemaakt. “Er is geen drempel, iedereen is altijd welkom bij ons. In onze praktijken heerst een gemoedelijke sfeer en elk probleem is bespreekbaar. Schroom je dus niet en kom zeker langs als je een probleem of vraag hebt.” 

Joep nam het stokje over van zijn vader Jan, die tandtechnicus en Tandprotethicus was. Jan was een belangrijke rechterhand voor Joep, niet enkel op het gebied van kennis en ervaring, maar ook in de praktijken zelf. “Pap was voor veel zaken inzetbaar en het was heel fijn om met hem samen te werken. Jammer genoeg hebben we hem, totaal onverwachts, moeten afgeven in januari 2020 aan een hartstilstand. Een schok voor de familie uiteraard, maar ook voor alle medewerkers en het bedrijf zelf.” 

Van Engelen Tandprothetiek blijft innoveren. Laura: “Tijdens de pandemie en daaraan gekoppelde lockdowns, hebben we ingezet op de expansie van ons bedrijf. Zo hebben we ondertussen twee speciale 3D printers beschikbaar, die afdruklepels en gebitsprotheses kan printen. Vroeger moest een technicus op basis van afdrukken een gebit maken. Nu kan dit simpelweg door de afdruk te scannen en op basis daarop maken we een ontwerp dat geprint kan worden. Dit bespaart ons niet enkel tijd maar is ook veel efficiënter zonder dat de kwaliteit minder wordt. Dit betekent trouwens ook minder afspraken voor de patiënt. Uiteraard gebeurt de voorbereiding, het aanmeten en het maken van afdrukken door ons team van professionals, alsook het afwerken en de nazorg.” 

Van Engelen heeft drie vestigingen. De praktijk in Maarheeze is gelegen aan de Smits van Oyenlaan 2a (tel. 0031 495 592622), de praktijk in Weert ligt aan de Kerkstraat 38a en is te bereiken via hetzelfde telefoonnummer. En ook in Roermond is Van Engelen te vinden, aan de Zwartbroekstraat 3 (tel. 0031 475 820395). Joep informeert ook de lezers van HAC Weekblad eens in de twee maanden middels een interessante column. Hou dus zeker HAC Weekblad in de gaten of surf naar www.eengoedgebit.nl voor meer info. 

Foto Irene van Wel