Verkiezingspolitiek.. kijk verder!

We zitten midden in campagnetijd, en dat is te merken. Niet alleen aan de vele borden en publicaties, wat bij verkiezingstijd hoort, maar ook aan het feit dat helaas 1 onderwerp de verkiezingen lijkt te domineren. Het AZC wordt gemaakt tot verkiezingspolitiek, het leidt tot geschreeuw en polarisatie, ten koste van de groep echte vluchtelingen die daar in meerderheid zitten. Ik baal daarvan, niet alleen omdat het geen recht doet aan deze mensen, maar ook omdat het geen recht doet aan wat er nog meer belangrijk is voor ons Cranendonckers. 

Ik wil tegen iedereen die in Cranendonck mag gaan stemmen zeggen: kijk verder. Kijk verder dan het korte termijn beeld dat nu geschetst wordt rondom het AZC (alsof nú besluiten tot sluiting de oplossing is: het duurt nog 2 jaar tot 2024 – en ook daarna is de wereldproblematiek rond vluchtelingenstromen niet opgelost), en kijk verder naar wat er nog meer speelt in onze gemeente. Er is zoveel meer!

Een sociale gemeente, met voorzieningen voor ieder dorp

Ik ga met Pro6 voor levendige kernen met behoud van basisscholen, sportvoorzieningen en OV. Dat betekent een Sint Andreas in Dorplein en een Wereldwijzer in Schoot. Een goede Schaapskooi in Gastel, een goed dorpshuis voor Dorplein en een opgeknapte Smeltkroes in Maarheeze. Ik wil me inzetten voor bloeiende gemeenschappen met een rijk verenigingsleven, met dorpsevenementen die het eenvoudig worden gemaakt en met veel ruimte voor sport & cultuur. Een gemeente waarin we er zijn voor iedereen die het nodig heeft.

Een groene gemeente die voorop loopt in de klimaataanpak

Mijn missie is een groen en duurzaam Cranendonck, waar we trots op zijn. Waar wij nú en onze kinderen later, fijn kunnen blijven wonen! Daarin lopen we voorop als het gaat om de klimaataanpak, koesteren we onze prachtige natuur en gaan we voor minder tegels, en meer groen. Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen, of dat nu ons industriebeleid, ons woonbeleid of ons verkeersbeleid is. En: maak duurzame keuzes laagdrempelig voor inwoners, nu is het vaak nog te lastig.

Een vernieuwende gemeente, met snelheid en daadkracht

We maken vaart met zaken die al te lang duren (woningbouw, Baronie van Cranendonck, Randweg-Zuid) en we zetten onze inwoners voorop! Dat betekent dat we transformeren naar een gemeente die snel en duidelijk reageert, die klaar staat en er voor ons als Cranendoncker is. Dat betekent ook dat wij onze inwoners zelf laten bepalen hoe hun leefomgeving eruit ziet. Met Pro6 gaan we voor een vernieuwende koers in de gemeentepolitiek, daarbij zal ik niet schromen om het anders te gaan doen.

Er is wat te kiezen, laat je horen!

Dáár ga ik voor, samen met onze andere jonge, frisse kandidaten: Kenneth (24), Jaime (21), Yuri (25) en Sjef (28). Daarbij kunnen we leunen op de steun en kennis van doorgewinterde, ervaren personen, zoals Anja (nr. 2), Wim (nr. 4), Frits (nr. 9) en Marie (nr. 20) – samen goed voor meer dan 40 jaar raadservaring! Er valt echt meer te kiezen dan enkel één topic, kijk verder en laat je stem horen 16 maart. Kies voor jong of kies voor ervaren: samen gaan wij de komende jaren voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck!

Jij gaat toch ook a.s. woensdag?

Bart Kraaijvanger, Lijsttrekker Pro6 Cranendonck