Gemeenteraadsverkiezingen Cranendonck

CRANENDONCK – Op 14, 15 en 16 maart trekken heel wat Nederlanders naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Zo ook in Cranendonck. 

Dit jaar kan er binnen Cranendonck op een andere manier gestemd worden en wel via een zogenaamde ‘drive-in’. Dit is een stemstraat waar u kunt inrijden en vanuit de auto of vanaf de fiets uw stem uitbrengen. De drive-in vindt u op 16 maart achter de H. Jozef kerk in Budel-Dorplein. De ingang van de stemstraat is via de Hoofdstraat het Kerkplein op.  De route staat aangegeven. De stemstraat is net als alle stembureaus op 16 maart geopend van 7.30 tot 21.00 uur. In de stemstraat mag alles stemmen op wielen, bijvoorbeeld een fiets, auto of brommer, maar ook een scootmobiel of skateboard. Als u dus op 16 maart op een ludieke manier wilt stemmen, pak uw stempas en een identiteitsbewijs, en kom naar de drive-in in Budel-Dorplein. Komt u met de auto, kom dan alleen vanwege het stemgeheim. Net als bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar kan er bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart ook dit jaar weer vervroegd gestemd worden. In de gemeente Cranendonck zijn 3 stemlokalen open waar kiezers ook al op 14 en 15 maart hun stem kunnen uitbrengen. 

De wet waarmee het vervroegd stemmen is geregeld, is de Tijdelijke wet verkiezingen COVID-19. Deze is verlengd tot 1 juli 2022. Het vervroegd stemmen bevordert de spreiding van kiezers en daarmee kan iedereen zijn eigen moment kiezen waarop het rustiger is in het stemlokaal. 

Onderstaande stemlocaties zijn geopend op 14 en 15 maart tussen 07.30 en 21.00 uur:

Budel, Gemeentehuis Cranendonck, Capucijnerplein 1

Budel, de Zuiderpoort, Sportlaan 7

Maarheeze, Ontmoetingscentrum Onze School, Stationsstraat 52