Proefles molenaar op molen de Korenbloem Ospel

OSPEL – Ben je geïnteresseerd in techniek en ook in weer en wind en heb je belangstelling voor oude molens dan is mogelijk het molenaarsvak iets voor jou. Jong of oud, man of vrouw iedereen kan molenaar worden.

Zo bestaat de gelegenheid om 1 dag (of dagdeel) mee te lopen met de molenaar. Je maakt dan alle werkzaamheden van de molenaar van dichtbij mee of u kunt bepaalde handelingen zelf uitvoeren. Het begint met het opzeilen van de molen en goed op de wind zetten. Daarna draaien van de molen en het malen van het graan. Vervolgens het meel builen en mengen. 

Heb je daarna echt belangstelling voor het vak van molenaar dan kun je onder begeleiding van de molenaar van de Korenbloem eerst intern een opleiding volgen. Tijdens een aantal dagdelen leren de deelnemers heel veel over de oude windmolens. Over de techniek, weer en wind, het draaien en malen met de molen. Over granen en meel, over gezonde voeding, duurzaamheid, windenergie. Maar ook zaken als veiligheid in een molen of onderhoud aan een molen spelen een belangrijke rol. 

Heb je daarna nog belangstelling dan kun je een volledige opleiding volgen tot gediplomeerd molenaar.

Loop op zaterdag eens binnen op de molen en ik vertel je er veel meer over.

Geert van Winkel molenaar (bellen mag ook) tel  06-30457014 of   0495-633079