ELAN winnaar verkiezingen Cranendonck

CRANENDONCK – Echte Lokale Aandacht Nu (ELAN) heeft de verkiezingen in Cranendonck gewonnen. De partij kreeg ruim 35% van de stemmen. De partij gaat daarmee van 4 naar 7 zetels in de raad.

CDA Cranendonck verliest een zetel en gaat van 6 naar 5. De partij kreeg bijna 23% van de stemmen. Bijna 16% van de mensen die in Cranendonck hun stem uitbrachten was voor Cranendonck Actief. Dat is iets beter dan vier jaar geleden. VVD Cranendonck bleef nagenoeg gelijk met ruim 11% van de stemmen.

Pro6 verloor een flink aantal stemmen. De partij leverde drie zetels in. Nieuwkomer Lijst Waterschoot behaalde iets meer dan 1 procent van de stemmen, maar komt daarmee niet in de raad. In Cranendonck ging bijna 55 procent van de stemgerechtigden naar de stembus. Dat is een procent meer dan in 2018.